Játékban felül kell kerekedni!

2023-09-30 14:05:49
Kisvárda FC

Az ellenfél iránti tisztelet most is megvan, de eljött a pontszerzés ideje. BEHARANGOZÓ

A Ferencváros elleni bajnokit (0–1) követő sajtótájékoztatót úgy fejezte be vezetőedzőnk, Mátyus János, hogy legközelebb már el kell kezdeni a pontok gyűjtését. A legközelebb most van – vasárnap a Fehérvár vendégeként lépünk pályára 15 órakor.

„A Fradi ellen nyújtott második félidei teljesítményünk jó kiindulópont lehet, akkor olyan karaktert mutattunk, amit egész ősszel szeretnék látni – mondta a meccs felvezetéseként Mátyus János vezetőedző. – Az elsőt pedig inkább hagyjuk... Ami a vasárnapot illeti, mindkét csapat számára kiemelt fontosságú lesz a mérkőzés, hiszen borzasztó nehéz helyzetben van a Fehérvár és mi is, de ha úgy tudunk játszani, mint a második félidőben a Fradi ellen, akkor komoly esélyünk lehet.”

A szűk egy hónapja munkába állt vezetőedzőnk székfoglalójában úgy fogalmazott, hogy a védekezést kell elsősorban rendbe raknia. Hogy a Fradi ellen „csak” egy gólt kapott a csapat, azt is szögletből, jelentheti azt, hogy ezügyben már történt előrelépés.

„Szeretném azt hinni, hogy ez így van – reflektált a vezetőedző. – Azt gondolom, a csapataimra mindig jellemző volt, hogy jól védekezik és kevés gólt kap. Ettől függetlenül fájó, hogy a Ferencváros szögletből volt eredményes ellenünk, bár három nap múlva azt is láttuk, hogy ugyanilyen módon nyerte meg a Kecskemét elleni meccsét is. Ezt most meg kell úsznunk, de megint nehéz dolgunk lesz, hiszen Kalmár Zsolttal az élen több olyan játékosa is van a Fehérvárnak, akik veszélyesen végzik el a pontrúgásokat. Emellett pedig játékban felül kell tudnunk kerekedni a hazaiakon.”

A Fehérvár az előző két bajnokságban megelőzte a Kisvárda, és a mostani bajnokság rajtját sem kapta el a Vidi, igaz ezúttal mi sem. Vasárnap zsinórban a nyolcadik idegenbeli mérkőzésünkön lépünk pályára.

„Mindenhova tisztelettel érkezünk, mindenkit olyan respektben részesítünk, ami elvárható – így Mátyus János. – Furcsa, hogy a Fehérvár így szerepel, de nem az én tisztem eldönteni, hogy ez miért van. Nálunk is akadnak gondok, elég a szereplésünkre gondolni, illetve nem teljesen egyenesedtek ki a soraink, így biztos, hogy most is lesz változás a kezdőcsapatban.”


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló