Derűs kedélynyugtatás

2018-03-25 13:03:49
Kisvárda FC

Az NB II-ben a feljutásért harcoló szabolcsi csapat vasárnap ebédidőben aratott magabiztos sikert.

Kisütött a nap vasárnap délutánra, a pályát is remekül előkészítették Kisvárdán, így idén először valóban olyanok voltak a körülmények, mint a szezon elnevezése: tavaszi. Még mosolygósabbak lettek a hazaiak, amikor a Cegléd elleni meccs elején megszerezték a vezetést, Brana Ilics szabadrúgása után Izing Martinról kerül a hálóba a labda, méghozzá úgy, hogy a kezét is érintette.

Játékban is szembetűnő volt a javulás a két héttel ezelőttihez képest, abban pedig feltétlenül, hogy a gyakorta kiharcolt szöglet- és szabadrúgások után is veszélyesen szállt középre a labda, amely többször is megtalálta az első gól szerzőjét. Izing pedig egyszer okosan visszafejelte a labdát, de a társak lemaradtak róla, aztán a Ceglédet versenyben tartó, igaz a gólnál hibázó Mursits Roland piszkálta ki azt a léc alól.

A ceglédi kapus a második találatért már nem tehetett szemrehányást magának, épp letelt a rendes játékidő, amikor a szabadrúgást maga kiharcoló Ilics pompásan csavart a jobb felső sarokba.

Amilyen megnyugtató, olyan veszélyes előny is a 2–0, és ha a második félidő elején nincs Zöldesi Illés három bravúrja is, akkor a folytatásban remeghettek volna az első idei győzelemért a várdaiak. A másik oldalon is akadt újabb nagy helyzet és kapusbravúr, Lukács Rajmond kiugrása után a csatár lövését lábbal védte Mursits. A csereként beállt Horváth Zoltán azonnal gólt fejelhetett volna, de a kapus ölébe bólintotta Ilics beadása után a labdát.

A szerbiai csatár addigi teljesítményéért is járt volna a taps, ám végül két gól és egy gólpassz birtokosaként jöhetett le a pályáról, miután kilőtte a jobb felső sarkot Hej Viktor visszagurításából. A végén kapott góllal együtt is magabiztosan nyert tehát a Kisvárda (hát még, ha a hosszabbításban Oláh Gergő perdítése után nem kifelé pattan a kapufáról a labda), megszakítva ezzel a rossz sorozatát, és az idén először szerzett három ponttal nyugodtabban készülhet a csapat a folytatásra, amely erőltetett menetet tartogat majd.

NB II: 26. forduló – 25. játéknap

Kisvárda Master Good–Ceglédi VSE 3–1 (2–0)

Kisvárda, 849 néző, v.: Bogár (Becséri, Kovács II G.).

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Mlenik, Misic (Oláh G., 59.) Jánvári – Lukács R. (Horváth Z., 70.), Ilics (Strestík, 81.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Cegléd: Mursits – G. Bíró, Nánási, Albert I., Farkas A. – Peszmeg (Valkovszki, 34.), Sándor I. – Damásdi, Asztalos D. (Kerekes K., 73.), Hujber, – Szilágyi P. (Peres, 73.) Vezetőedző: Klausz László.

Gól: Izing (1–0) a 8., Ilics (2–0) a 45., Ilics (3–0) a 76., Damásdi (3–1) a 89. percben

Percek, események

8. perc: Ilics jobbról középre ívelt szabadrúgása után a labda az ötösön belül lepattant, és a kapuban ragadó Mursits mellett Izing testéről- kezéről a hálóba csorgott, 1–0.

45. perc: A bal oldalon szép cselekkel meglóduló Ilicset borította fel a kaputól 20 méterre Nánási, a tizenhatos csücskétől járó szabadrúgásból Ilics jobbal a jobb felső sarokba csavarta a labdát, 2–0.

76. perc: Jánvári baloldali beadása után átszállt a labda a túloldalra, ahol Hej megszerezte, remekül gurított Ilics elé, ő pedig 8 méterről jobb belsővel a jobb felső sarokba lőtte, 3–0.

89. perc: Damásdi lépett ki a hosszan előrevágott labdával, 15 méteres lövése után a labda a jobboldali kapufáról a másik saroknál, a kapufát érintve vágódott a hálóba, 3–1.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Ezen a mérkőzésen számunkra a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Jól kezdtük a találkozót, és bár a második félidő elején megúsztunk két ceglédi helyzetet, a harmadik találat mindent eldöntött.

Klausz László: – A Várda javára meglévő technikai fölényt akarással kellett volna kompenzálnunk, ez az első félidőben nem sikerült. A második játékrészben már jobb teljesítményt nyújtottunk, de a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló