Optimistán, jó hangulatban

2023-08-06 13:56:47
Kisvárda FC

Egymás után másodszor leszünk a Kecskemét vendégei, igaz, a két meccs között több mint két hónap telik el. BEHARANGOZÓ

Május 26-án fogadta legutóbb csapatunkat a Kecskemét (amely akkor 1–0-ra nyert és bebiztosította ezüstérmét), az előző bajnokság utolsó fordulójában. Az előző évi ezüstérmes hazai pályán azóta nem szerepelt bajnokin, és most megint a Kisvárda Master Good együttesét fogadja. A kecskemétiek első fordulóra kiírt, Ferencváros elleni idegenbeli meccsét elhalasztották, számukra most lesz a bajnoki nyitány, csapatunk pedig a Zalaegerszegen aratott 2–0-s győzelemmel rajtolt a múlt héten. Minthogy most hétfőn (kezdés 20 órakor) lépünk pályára, igazán hosszú hetet követően jön az újabb mérkőzésünk.

„Eléggé megterhelő és hosszú volt ez a hét számunkra, melynek elején egy barátságos mérkőzést játszottunk az Újfehértó ellen, ami nagy segítségünkre volt, hiszen azon játékosaink is megkapták a meccsterhelést, akik kevesebb lehetőséghez jutottak Zalaegerszegen vagy éppenséggel nem is kerültek pályára – mondta a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzés kapcsán megszólaltatott vezetőedzőnk, Milos Kruscsics, aki legutóbb az 50. NB I-es meccsén ült a kispadon, ebből a tizedik volt, ami csapatunkhoz kötődik. – Ezt követően a szokásos módon készültünk a Kecskemét elleni bajnoki kihívásra. Mint ismert, három idegenbeli összecsapással kezdjük az idényt, ami egyben három hosszú utazást is jelent. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az előző szezon ezüstérmeséhez látogatunk, amely csütörtökön még az Európa-konferencialiga-selejtezőjében szerepeltek. Őszintén szólva nem gondolkozom azon, hogy előnyt tudunk-e kovácsolni abból, hogy az ellenfelünk kupamérkőzést játszott, mivel elég mély a keretük, így nem hiszem, hogy ez bármit is befolyásol. Ráadásul ők játsszanak otthon és tudjuk róluk, hogy hazai pályán mindig nagyon veszélyesek. Tiszteljük az ellenfelet, a legutóbbi idényben szerzett második helyezése különösen tekintélyt parancsol.”

A futball egyik igazsága, hogy „győztess csapaton ne változtass”. Követi ezt az elvet a vezetőedző?

„Ami minket illet, jó formában és hangulatban várjuk a kezdő sípszót, hiszen győzelemmel kezdtük a bajnokságot – így Kruscsics mester. – Optimistán tekintünk előre, a keretünk lényegében teljes, szerencsére szombaton már Bohdan Melnik is velünk edzhetett, bár érthető módon ő még nem áll készen arra, hogy be is vessük. Van az a mondás, hogy győztes csapaton ne változtass, de ez nem mindig állja meg a helyét, én nem is tanultam ilyet, meglátjuk, hogy miként alakul majd a kezdő tizenegyünk hétfő este.”


A borítófotón: MArio Ilievszki (fehérben) ismét megküzdhet a kecskeméti védőkkel


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló