Debütáns a saját hazájában

2023-08-04 16:25:46
Kisvárda FC

Körmendi Kevin ott játszhatta első NB I-es meccsét, ahol született és felnevelkedett.

„Miért nem Egerszegi?” – csattant fel egy zalai szurkoló a múlt vasárnap, amikor csapatunkban a ZTE elleni idegenbeli bajnokin csereként pályára lépett az újonc Körmendi Kevin. Ismerve a két város, tehát Zalaegerszeg és Körmend férfi kosárlabda-csapatai között meglévő rivalizálást, értelmet is nyert a tréfásnak szánt megjegyzés, de valójában a fején is találta a szeget a szurkoló, hiszen Körmendi egerszegi. Zalaegerszegi, hiszen ott született, így aztán szülővárosában mutatkozott be az NB I-ben.

„Amikor kiderült, hogy a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot, annyira nem voltam szomorú, hiszen titkon reménykedtem benne, hogy szülővárosomban, a nevelőklubom ellen mutatkozhatok majd be az élvonalban – mondta a premier kapcsán a Puskás Akadémiától kölcsönvett, legutóbb az NB II-es Csákvár színeiben szereplő 22 éves középpályás. – Kint volt a meccsen apukám és a nagypapám, valamint több barátom is, anyukám pedig televízión keresztül követte a mérkőzést. Mindannyian nagyon boldogok voltak, ahogy én is, hiszen győztes meccsen estem át a tűzkeresztségen. Egyáltalán nem zavar, hogy csak negyedórát töltöttem a pályán, számítottam rá, hogy kezdetben biztosan nem a kezdőtizenegyben jut számomra hely, de idővel ki akarom harcolni a helyem. Akkor sem leszek csalódott, ha Kecskeméten is a padról kell beszállnom, ez egy nagyon jó csapat, tele remek futballistákkal, senkinek sem szabad a sértődöttet játszani, ha a cserék közé szorul, hanem onnan is segíteni kell a csapatot abban, hogy jó eredményt érjen el.”

Minthogy zalai származású, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is szóba került Körmendi Kevin, akiről újságírói kérdésre csupa szépet és jót mondott Milos Kruscsics vezetőedző, kiemelve, hogy nagyon tehetséges játékosról van szó, aki szép jövő előtt áll.

„Visszajutott hozzám a hír, és örülök neki, hogy a mester így beszélt rólam, de nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki, az edzéseken és a meccseken nyújtott teljesítményemmel szeretném kiharcolni, hogy számítson rám – vélekedett Körmendi Kevin, akit persze a hétfői, kecskeméti bajnokiról is kérdeztünk. – Hasonló a helyzet, mint legutóbb volt, olyan csapat otthonában lépünk pályára, amelyik idegenbeli nemzetközi kupameccs után fogad bennünket. Ráadásul a Kecskemét százhúsz perces csatát vívott, és őszintén mondom, sajnálom, hogy végül kiesett. Nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, hogy mennyire lesznek fáradtak, és esetlegesen hány játékost cserélnek ki a kezdőjükből, hanem ugyanolyan elánnal kell játszanunk, mint Zalaegerszegen, és ha hasonló mentalitással és hatékonysággal lépünk pályára, mint legutóbb, akkor a kupagyőztes után a tavalyi ezüstérmes otthonában is három ponttal gyarapodhatunk.


A borítófotón: Körmendi Kevin (pirosban, balra) győztes meccsen, a szülővárosában mutatkozott be az élvonalban

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló