Még szép, hogy nem hagytuk annyiban

2023-07-01 21:49:47
Kisvárda FC

A kassai edzőmeccsen a második gólt akkor szereztük, amikor már nem érkezhetett rá válasz. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Még nem készült el teljesen a kassai stadion, de a kapuk mögött épülőfélben lévő lelátók nélkül is impozáns látványt nyújt. A tót atyafiak pedig a következő bajnokságban szlovák élvonalbeli meccseket láthatnak benne, hiszen csapatunk első nyári edzőmeccsellenfele, az FC Kosice feljutott a legmagasabb osztályba. Fontos megjegyezni, Kisvárdáról is sokan érkeztek, akik kíváncsiak voltak átalakulófélben lévő csapatunkra.

A szombati előszezonnyitón vezetőedzőnk nem számíthatott a beteg Bohdan Melnikre, illetve a pénteken szerződtetett Balogh Norbert sem játszott még. Így is két sornyi játékos állt rendelkezésre, szinte mindenki egy-egy félidőnyi játéklehetőséget kapott, Körmendi Kevin játszott többet, illetve Heles Jaroszlav kevesebbet.

Az első félidőben mi támadtunk többet, de sok és főként nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani, leginkább Jasmin Mesanovic tizenhatoson kívüli lövései érdemeltek említést. Kapusunknak, Kovács Marcellnek egyszer sem kellett játékba avatkozni hazai próbálkozást követően.

Szünet után felpörögtek az események, három perc alatt három helyzetünk volt, a legnagyobbat, Lippai Tibor hagyta ki. Aztán Danijel Petkovicsnak is kellett hármat védenie, mígnem a másik oldalon Dominik Kovacic első szöglet utáni fejesét még blokkolták, az abból kialakult másodikból viszont a kapuba bólintotta Lucas beadását. Uraltuk a játékot, kontrából mégis egyenlített a Kosice, ekkor már Petkovics is tehetetlen volt.

De nem hagytuk annyiban!

A hajrában Driton Camaj állított labdából szabadrúgásból még fölé lőtt, négy perc múlva, szinte ugyanonnan, akcióból már nem hibázott: ahogy a bajnokságban korábban többször is, vagy szűk két hete a csehek elleni válogatott meccsen balról jobbal kilőtte a bal felső sarkot.

Végszónak pont megtette!


ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS

FC KOSICE (szlovák)–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (0–0)

Kassa, 500 néző

KISVÁRDA. 1. félidő: Kovács M. – R. Stefan, Jovicic, Széles – Navrátil, Ötvös, Körmendi, Alic – Czékus, Mesanovic, Makowski. 2. félidő: Petkovics – D. Kovacic, Szőr, Lippai T. – Cipetic, Lucas, Körmendi (Heles), Vida K. – Szpaszics, Ilievszki, Camaj

Gólszerző: Slanina, illetve D. Kovacic, Camaj


A borítófotón: Ha nem is ebből a szituációból, de Driton Camaj hasonló lövésből szerezte meg a győztes gólt


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló