Esély a szép befejezésre

2023-05-18 10:37:52
Kisvárda FC

A bajnokság utolsó hazai mérkőzésén a győzelem a cél a Vasas ellen. BEHARANGOZÓ

Vasárnap délutánt követően péntek este 20.30-tól újra pályára lép NB I-es csapatunk, amely a 2022-2023-as bajnokság utolsó itthoni mérkőzését a már biztos kiesős Vasas FC ellen vívja. Mivel rövidebb idő állt rendelkezésre a felkészüléshez, a megszokott heti ritmuson is változtatni kellett.

„Rövidebb idő telik el két meccs között, mint máskor, de készen állunk a mérkőzésre – mondta Milos Kruscsics csapatunk vezetőedzője. – Maradt időnk a pihenésre, és arra is, hogy felkészüljünk a Vasas elleni mérkőzésre. Minden játékos várja a fellépést, bízunk a legjobbakban.”

A Honvéd elleni döntetlent követően fogalmazott úgy a vezetőedző, egy győzelem kell ahhoz, hogy a játékosok visszanyerjék az önbizalmukat. Az Újpest ellen megszületett a várva várt siker (2–0), ami rendbe tehette a kerettagok önbecsülését.

„Remélem, sőt száz százalékig biztos vagyok benne, hogy az Újpest elleni győzelem következtében nagyobb önbizalommal játszhatunk, mint korábban – így Milos Kruscsics. – Azt várom, hogy ennek a pályán is nyoma lesz, jobban tudunk majd koncentrálni azokra a momentumainkra, amelyek az erősségeink közé tartoznak. Ne feledjük, újra hazai pályán játszunk, ez mindig pluszmotivációt ad a csapatnak, megpróbálunk nyerni, ennek rendeljük alá. felkészülésből hátralévő időt is.”

Csapatunk a tabellán már nem léphet előrébb a jelenleg birtokolt hatodik helyezéstől, azt viszont még meg kell védenie a hátralévő két meccsen a tabellán közvetlenül mögöttük elhelyezkedő csapatokkal (Zalaegerszeg, Újpest, Mezőkövesd) szemben. Ez a fő cél a bajnokság hátralévő két mérkőzésére?

„Egyelőre az a cél, hogy a pénteki mérkőzést tudjuk megnyerni – felelte a vezetőedző. – Azt majd meglátjuk, hogy milyen helyezést érhetünk el a végén, a fókusz most még csak a hazai mérkőzésen van. Persze tudjuk, ha megnyerjük a meccset, jobb esélyünk lesz szépen befejezni az idényt. Sosem egyszerű olyan csapat ellen játszani, amelyen már nincs nyomás, a Vasasról is lekerülhetett egyfajta görcsösség azáltal, hogy nem tudta kiharcolni a bennmaradást. Ebben a helyzetben agresszívnek kell maradnunk, nem számítok könnyű mérkőzésre, de az utolsó hazai fellépésünkön nyernünk kell.”

A múlt héten meglévő problémák megoldódtak azáltal, hogy Dominik Kovacic és Jaroslav Navrátil eltiltása is lejárt, valamint Ötvös Bence is teljes értékű edzésmunkát végezhetett. Gondot egyedül Enes Alic sérülés miatti kiválása okoz, a bosnyák balhátvéd ezúttal nem bevethető.


A borítófotón: A hátsó stabilitásra éppúgy szükség lesz, mint az Újpest elleni mérkőzésen

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló