Mindegy miként, de nyerni kell!

2023-04-28 15:47:57
Kisvárda FC

Hazai pályán nem hiányozhat az elszántság a csapat teljesítményéből, így a Honvéd ellen sem. BEHARANGOZÓ

Az utolsó öt fordulójához érkezett az OTP Bank Liga 2022-2023-as idénye. Hetedik helyen álló csapatunk még háromszor játszik hazai környezetben, elsőként szombaton 17 órától a Budapest Honvéd ellen. A győzelem minden szempontból jól jönne, a hangulaton is javítana. De egyáltalán... Kellett-e tenni valamit, hogy a kevésbé sikeres utóbbi hetek után oldottabb legyen a miliő a csapat körül?

„A hangulattal nincs különösebb baj – válaszolta Milos Kruscsics vezetőedző. – A Paks elleni mérkőzést megelőzően korrekt teljesítményt nyújtott a csapat, meccsről meccsre jobbak voltunk. A paksi mérkőzés viszont nagyon nehéz volt, nem játszottunk jól, de nincs más lehetőségünk, ki kell egyenesíteni a sorainkat, és meg kell nyernünk a Honvéd elleni mérkőzést. Nem érdekel, hogy miként, hiszen a csapat hosszú ideje nem győzött, így mindenáron szükségünk van a sikerre. Meglátjuk, ez miként sikerül.”

A hetedik hely nemcsak az abszolút közepét jelenti a tabellának, hanem olyan szempontból is a középmezőnyben helyezkedünk el, hogy éppúgy nyolc pont választja el a mieinket a dobogós helyezéstől, mint a kiesési pozícióban lévő éppen következő ellenfelünktől, a Honvédtól. Ebből kiindulva mi a cél a hátralévő öt mérkőzésre vonatkozóan?

„A legfontosabb cél, hogy megnyerjük a következő meccset, vagyis a Honvéd ellenit – jelentette ki a vezetőedző. – Előrébb nem tekintenék, fejlődnünk kell tovább, és ha ez megtörténik, akkor jöhetnek az eredmények. Ez a fő cél a hátralévő időszakra.”

A következő ellenfél, a Honvéd ellenben egyértelműen a kiesés elkerüléséért küzd. Ez teheti őket igazán veszélyessé a szombati mérkőzésen?

„Természetesen, hiszen számukra tényleg a lét a tét – így Milos Kruscsics. – Biztos, hogy nagyon motiváltak lesznek, szeretnék bebizonyítani, hogy jobbak néhány csapattól és képesek előrelépni a tabellán. Ugyanakkor mi sem vagyunk híján a céloknak, hazai pályán játszani mindig külön elszántságot kell, hogy eredményezzen, ezen leszünk szombaton is, és végre nyerni szeretnénk.”


A borítófotón: A szeptemberi, hazai vereségért is illene visszavágnunk

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló