Az egy ponttal nem lehetünk boldogok

2023-04-16 19:49:39
Kisvárda FC

A tizenegyes az első, a helyzetek a második félidő végén maradtak ki a Fehérvár ellen. BESZÁMOLÓ

Dominik Kovacic a zalaegerszegi mérkőzés utolsó pillanataiban elszenvedett sérülése miatt nem tudott pályára lépni a vasárnapi, Mol Fehérvár elleni bajnokin, rajta kívül Ötvös Bence hiányzott öt sárga lap miatt, míg Rafal Makowski két, sérülés miatt elmulasztott meccs után újra lehetőséget kapott.

A csapat pedig arra, hogy a hajrá előtt biztonságos helyzetbe hozza magát, hiszen a szombati eredmények úgy alakultak, hogy az alsóházból senki nem tudott hozzánk közelebb férkőzni. Mindkét csapat a biztonságot tartotta szem előtt, kevés helyzet alakult ki, ha mégis, akkor pontrúgás, vagy labdavesztés utáni kontrát követően. Az első félidő hajrájában a Vidi játszott némi mezőnyfölényben, gólt viszont mi szerezhettünk volna, hiszen a játékrész legvégén tizenegyeshez jutottunk, amit Jasmin Mesanovic elhibázott.

A második félidő technikai okok (a játékvezetőnek nem volt kapcsolata a VAR-kisbusszal) miatt nyolcperces késéssel kezdődött, és ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Keveset kockáztattak a csapatok, a kisvárdai támadójáték Milos Szpaszics beküldésével élénkült meg, a cserejátékosnak több jó labdája is volt, az egyik után Mesanovic lőtt fölé. A hajrában már nagy volt a fölényünk, de Lucas távoli lövését is kipiszkálta Kovács Dániel, a legvégén pedig a harmadik cserejátékos, Mario Ilievszki is célt tévesztett.

Miként az előző fordulóban, most is gólnélküli döntetlent játszott a két csapat, a kihagyott tizenegyes és a hajrábeli helyzetek miatt ennek mi örülhettünk kevésbé.


OTP BANK LIGA: 27. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC 0–0

Várkerti Stadion, 2010 néző, v.: Farkas Á. (Szert, Garai P.)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Jovicic, Széles, Leoni – Melnik, Karabeljov – Navrátil (Lucas, 84.), Makowski (Szpaszics, 67.), Camaj – Mesanovic (Ilievszki, 78.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

FEHÉRVÁR: Kovács D. – Bese, K. Larsen, Stopira, Heister – Christensen (Pokorny, 84.), Flores, Makarenko (Katona M., 77.) – Kastrati (Nego, 71.), Kodro, Dárdai P. Vezetőedző: Bartosz Grzelak


A fontosabb események

43. perc: Melnik jobboldali beadása után a túlsó ötös sarkánál Flores fejelte fel a labdát, amelyre Leoni mozdult, ám őt a felugró Flores vállal letarolta. A játékvezető tizenegyest ítélt...

45. perc: ...azt azok után végezhette el Mesanovic, hogy Farkas Ádám játékvezető egyesével tartott szabályismertetőt a kipattanóra helyezkedő játékosoknak, Mesanovic jobblábas, jobbra tartó lövését pedig Kovács Dániel megfogta.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló