Ötvözni kell a pozitívumokat

2023-04-15 12:34:47
Kisvárda FC

Milos Kruscsicsnak ebben a bajnokságban csak pozitív élményei vannak a Fehérvár ellen – legyen így vasárnap is! BEHARANGOZÓ

A Puskás Akadémia (2–2) és a Zalaegerszeg elleni döntetlenek (0–0) után vasárnap ismét hazai pályán játszik NB I-es csapatunk, amely a Mol Fehérvárt fogadja 15.30-tól a Várkerti Stadionban.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan a játékosok az edzésen dolgoztak – mondta az újabb bajnoki kapcsán Milos Kruscsics vezetőedző. – Sokat fejlődtünk védekezésben, ami mindig fontos. Stabilak vagyunk, az előző mérkőzésen is remek volt a hátsó játékunk, viszont a támadás az egy másik dolog, itt többet kell fejlődnünk, jobban kell játszanunk, ami persze nem egyszerű. Egyszerűbb, ha először a védekezést építjük fel és csak azután a támadásainkat. A héten sokat gyakoroltuk a játékszervezést, így remélem, hogy jobbak leszünk, mint az előző találkozón, de ehhez meg kell tartanunk a védekezésbeli stabilitásunkat.”

Vajon a két különböző karakterű mérkőzésből mit kell ötvözni, hogy megszülessen a remélt győzelem?

„Az eddigi két kisvárdai mérkőzésemet tekintve az elsőről a támadójátékot, a másodikról pedig a védekezést kell megtartanunk – felelte a vezetőedző. – Minden összecsapás más, csakis pozitívan tudok a Fehérvárról nyilatkozni, remek játékosaik vannak, abban a szituációban, amelyben vannak, biztos, hogy nagyon motiváltak, hiszen az életükért küzdenek, de persze mi is elszántan készülünk, mivel győzni akarunk hazai pályán.”

Milos Kruscsics újpesti edzőként két győzelmet élhetett át a Fehérvár ellen ebben a bajnokságban. Lehet hasznosítani az 1–0-s és 2–1-es eredményt hozó meccsek tapasztalatait?

„Azon vagyunk, hogy igen – így Milos Kruscsics. – Úgy vélem, hogy nagyon érdekes mérkőzés elé nézünk, melyen két jó képességű csapat találkozik. Pozitívan tekintek a jövőbe, remélem, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset, így örömet okozva a szurkolóinknak. Az ellenfelünk nem áll túl jó helyen a tabellán, de mi ezzel nem foglalkozunk. Saját magunkra fókuszálunk, hiszen nehéz meccs vár ránk.”


A borítófotón: A két csapat augusztusi mérkőzése után játékosaink tudtak minek örülni

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló