A Kórház utcából a kórházba

2023-04-05 19:31:58
Kisvárda FC

Végül szerencsés kimenetelű, ámde horrorsérülést szenvedett játékosunk az NB III-as bajnokin.

Egy ponttal gazdagodott és – egy ideig legalábbis – három foggal szegényedett tartalékcsapatunk a Viharsarokban. Az NB III Keleti csoportjának 25. fordulójából elhalasztott és szerdán bepótolt, 1–1-re végződött békéscsabai mérkőzés 19. percében ritka sportszerűtlen és durva jelenetnek lehettünk szemtanúi csapatunk 1–0-s vezetésénél.

Ekkor a jobb oldalon meglódult és a labdát megtolta Simon Mátyás, mire a keresztező békéscsabai védő, Sipaki Patrik Martin – a labdával mit sem törődve – játékosunk arcának futott a vállával. Szélsőnk azonnal elterült a földön, a mérkőzésen jelenlévő mentőszolgálat munkatársai vették kezelésbe, majd a gyulai kórházba szállították. Három foga sérült meg, azok közül az egyik gyökerestül kitört, a másik kettő el-, illetve letört. A szájsebészeten történt szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a fogak végül visszakerültek a helyükre (a letört darabbal nem lehetett mit kezdeni), Simon Matyi szájának alsó ajká pedig nyolc (!) öltéssel varrták össze. A játékos a csapatbusszal – amely a mérkőzés lefújása után követte őt a Kórház utcai stadionból a kórházb – együtt térhetett haza, de teljes felépüléséhez némi időre lesz szükség.

Az eset érdekessége, hogy a szituációt követően több kisvárdai kapott sárga lapot, mint békéscsabai. Hogy Sipaki miként nem jutott a kiállítás sorsára, az a Facebook-oldalunkon is megtalálható, az esetet rögzítő videó alapján egész egyszerűen megdöbbentő. Nazsa Tamás játékvezető csak a sárga lapot mutatta fel a hazaiak védőjének, akit aztán edzője néhány perc elteltével lecserélt. A mieink viszont két figyelmeztetéssel is gazdagodtak az eset kapcsán, hiszen a pályán reklamáló Petranics Szergej kapusedző és a játékvezetőnek a történteket ugyancsak szóvá tevő rutinos támadónk, Nagy Mihály Krisztián is besárgult.

Örüljünk annak, hogy tehetséges szélsőnk ennyivel megúszta a horrorsérülést, jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk Simon Mátyásnak!


A borítófotón: Simon Mátyást (pirosban) a háttérben látható Sipaki Patrik Martinnal történt ütközés után szorult orvosi segítségre

Fotó: Ombodi Tamás


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló