Kisvárdai mez jótékonysági célra

2023-03-31 17:01:17
Kisvárda FC

A kapcsolatteremtésnek kötelező terepe volt az Európai Klubszövetség budapesti közgyűlése.

A topklubokat is magába tömörítő Európai Klubszövetség (ECA) hét eleji, Budapesten rendezett közgyűlésén – egyelőre részvételi joggal – klubunk is jelen lehetett, miután nemrégiben felvételt nyert a szervezetbe. A Kisvárda Master Goodot Révész Attila sportigazgató és dr. Róka Géza képviselte az eseményen – utóbbi beszélt ennek jelentőségéről.

„Tavaly ősszel bővítette a tagkörét az ECA, addig kétszázötven körüli taglétszámmal rendelkezett, ez emelkedett nagyjából négyszázra – kezdte a nemzetközi igazgatónk, dr. Róka Géza. – Kétszintes tagsági rendszer alakult ki, rendes és társult tagokat különböztetünk meg a szervezeten belül. A bővítés eredményeként nemcsak a tradicionálisan nagy klubok felé fordultak, hanem olyanok felé is nyitottak, mint amilyenek mi vagyunk, amelyek a közeljövőben esélyesek a nemzetközi kupaindulásra. Egy biztos, a felvételünkben sokat nyomott a latban, hogy tavaly már megmérettettük magunkat az Európa-konferencialigában. Ami a budapesti eseményt illeti, a közgyűlés kötelezően megtartandó, jogilag is előírt, nagyon fontos összejövetel, ennek a szakmai tartalma nem annyira jelentős. A kapcsolatteremtésnek viszont nagyszerű terepe. A mi meghívásunk egyelőre gesztusértékű volt, szavazati joggal nem rendelkeztünk, de ugyanolyan szinten kezeltek bennünket, mint bármely más klubot. A közgyűlés keretében az ECA elnöke, Nasszer al-Kelaifi és a nemzetközi szövetség, a FIFA első embere, Gianni Infantino együttműködési megállapodást írt alá, aminek az a lényege, hogy a válogatottakban szereplő játékosok után lényegesen nagyobb összeget kapnak majd a klubok, mint eddig. Ez bennünket is érint, hiszen vannak válogatott futballistáink.”

Az eseményt felhasználva jótékonysági akciót is rendeztek, amihez természetesen klubunk is csatlakozott.

„Az ECA azt kérte a résztvevőktől, hogy vigyünk magunkkal egy, a csapatkapitány által aláírt mezt, amelyeket elárvereznek majd, a bevételt pedig a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére – mondta dr. Róka Géza. – Ezzel is kifejezte az ECA, hogy szívesen segít a bajbajutottakon.”


A borítófotón: A nagy klubok mezei között jól megfért a jótékonysági célra felajánlott kisvárdai dressz is


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló