Súlyos a fiatal szélsőnk sérülése

2023-03-13 16:39:02
Kisvárda FC

Czérna Eriknek a tavalyi bokatörése és az egy hónappal ezelőtti izomszakadása után ezúttal a keresztszalagja szakadt el.

Beigazolódott a legrosszabb, amire az adott esetben számítani lehetett: a DVSC elleni mérkőzés (0–1) utolsó pillanataiban térdsérülést szenvedett Czérna Erikről kiderült, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja a jobb lábában. A 19 éves szélső napra pontosan egy hónappal ezelőtt, a Ferencváros elleni meccsen szenvedett combizomszakadást, abból a sérülésből tért vissza, és lépett szombaton csereként pályára a meccs 84. percében. De ez még nem minden, hiszen Erik tavaly februárban a tartalékcsapatunk tiszaújvárosi edzőmeccsén szenvedett boka- és szárkapocscsonttörést, amiből hónapokig tartott a felépülése.

„Tavaly a bal lábam, most a jobb sérült meg – mondta szomorú hangon Czérna Erik. – A tünetekből fel voltam készülve a legrosszabbra, ám letaglózott a hétfői hír, hogy a meccs után elvégzett vizsgálatok kimutatták a szakadást. Az első gondolatom az volt, hogy feladom, hiszen valamiért nagyon büntet a sors, de úgy döntöttem, hogy összeszorítom a fogam, és bár műtét, valamint nagyon kemény rehabilitáció vár rám, állok elébe. Azt sajnálom, hogy a következő évben az én korosztályom lesz a felső korhatára az NB I-ben szerepeltetendő fiatal generációnak, bíztam benne, hogy megkapom a lehetőséget, ezért is dolgoztam keményen. Ám most úgy tűnik, pályafutásom talán legértékesebb esztendeje a felépülésemre megy majd rá.”

És hogy mi történt pontosan?

„Annyira emlékszem, hogy Bohdan Melniktől kaptam labdát a jobb oldalon, a hosszabbítás letelte előtt. A tizenhatoson belülre érve éreztem, hogy hosszú lesz, de azért megküzdöttem érte, hátha... Ekkor Ferenczi János meglökött, elveszítettem az egyensúlyom, és a jobb lábammal a pályát övező műfüves borításra érkeztem le, ahol letapadt, ez okozhatta a bajt. Az eset után nem sok mindenre emlékszem, de arra igen, hogy többen így például a debreceni kapus is a segítségemre sietett. Azt nem tudnám megmondani, hogy Ferenczi János köztük volt-e, mindenesetre azóta nem keresett...”

Czérna Eriknek kitartást és mielőbbi felépülést kívánunk!


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló