Kiestünk a kupából

2023-03-01 18:57:27
Kisvárda FC

Nem sikerült a továbbjutás a másodosztályú Budafok ellen. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Az ESMTK elleni nyolcaddöntőhöz hasonlóan megint akadtak pihentettek kulcsjátékosaink Budafokon, ahol nagy esélyt kaptunk azzal, hogy NB II-es csapattal kellett megmérkőznünk a négy közé jutásért a Mol Magyar Kupában. Ehhez képest csak tíz percig tudtuk élvezni az andalító napsütést, egyrészt mert az égitest a lelátó mögött lebukott, nagyjából akkor, amikor meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Példátlanul nagy védelmi hibából, amit a meg nem értés is elősegített.

Aki addig azt hitte, hogy nem lesz könnyű dolgunk, az ekkor ráébredhetett, főleg, hogy nagyon nem sikerült ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre – azok után sem, hogy villámgyorsan visszaálltunk a jól megszokott hadrendre. Pedig az elején Milos Szpaszicsnak és Jaroslav Navrátilnak is volt egy-egy veszélyes jobb oldali megugrása, de mindketten a se nem lövés, sem nem beadás megoldást választották. Úgy telt el a teljes első félidő, hogy nem sikerült az ellenfél kapuját eltalálni (és ez így ment a 77. percig), ráadásul a szünet előtt „benyeltünk" egy újabb találatot.

Jött is a félidei hármas csere, ám érdemi változást nem sikerült elérni, legfeljebb annyi hogy Driton Camajnak volt végre egy kapust foglalkoztató lövése (ez történt a 77. percben). Nem találtunk fogást az ellenfélen, kezdett egyre kínosabbá válni mindaz, ami a pályán történt. Nem sikerült a szépítő gólt sem elérni, az NB II 11. helyezettje teljesen megérdemelten nyert, és jutott tovább.

Nekünk pedig a bajnokság maradt arra, hogy megszerezzük a nemzetközi kupaszereplést érő helyezést. Ehhez a Kecskemét elleni szombati meccsre nagy javulásra és fordulatra lesz szükség – annyi szent!


MOL MAGYAR KUPA: NEGYEDDÖNTŐ

BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (2–0)

Budapest, BMTE Stadion, 528 néző, v.: Zimmermann (Márkus T., Berényi Á.)

BMTE: Gundel-Takács B. – Horgosi, Jagodics M., Fótyik – Bíró M. (Margitics, a szünetben), Adorján K., Németh M. (Horváth O., 62.), Soltész I., Kalmár O. (Bakti, 80.) – Beke P. (Györgyi, 80.), Nándori (Sós M., 66.). Vezetőedző: Mátyus János

KISVÁRDA: Petkovics – Hej (Karabeljov, a szünetben), Vranjanin, D. Kovacic – Navrátil, Melnik, Lucas, Makowski, Alic (Leoni, 63.) – Szpaszics (Ilievszki, 68.), Vida K. (Mesanovic, a szünetben). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Nándori (1–0) a 10., Beke P. (2–0) a 45. percben


A gólok története

10. perc: Rosszul elvégzett kirúgás után Hej és Vranjanin nem értette meg egymást, Beke közbeugrott és elvitte a labdát a tizenhatoson belül, balról középre gurított, Nándori pedig ballal az ötös sarkáról a jobb alsó sarokba lőtte, 1–0.

45. perc: Kalmár Olivér ballal kapásból lőtt, de a labda leperdült a labdától, igaz. nem hagyta el a játékteret. Nándori utolérte és balról középre gurította, az érkező Beke Péter négy méterről jobbal kapura lőtte, és a labda úgy került a jobb alsó sarokba, hogy Petkovics már csak hozzáérni tudott, kiütni nem, 2–0.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló