A visszavágás vágyával Kaposvárra

2023-02-23 12:50:12
VLA

Korosztályos csapataink közül 2023-ban az U19-es legénység lép először pályára. BEHARANGOZÓ

Ha nem is minden csapatunk számára, de a hétvégén beindulnak a korosztályos bajnokságok is. A Várda LA legénységei közül elsőként az U19-esek lépnek fel – pénteken Kaposváron.

Ebben a korosztályban a VLA az alapcsoportban szerepelt, amelyet megnyerve a tavasszal az országos B csoportban szerepel. Itt a kiemelt csoport 9-12. helyezettjei találkoznak az alapcsoport 1-4. pozícióban zárt gárdáival, az őszi eredmények alapján bónuszpontokat kapnak a résztvevők. A VLA az alapcsoport győzteseként hármat, éppen annyit, mint a kiemelt csoport tizenkettedikje, a Szeged. A legtöbb „segédponttal”, hattal a felsőház nyolcadik helyezettjeként érkező MTK Budapest rugaszkodik neki a folytatásnak.

Az első idei ellenfél a kaposvári Bene Ferenc Akadémia legénysége lesz, amelytől az alapszakasz két veresége közül az egyiket (0–2) szenvedte el a VLA, idegenben. Ezt a mérkőzést is Kaposváron rendezik, a mieink a visszavágás reményében keltek útra.


MLSZ ORSZÁGOS U19 B CSOPORT, 1. FORDULÓ

Péntek, 11.00: Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia (alapcsoport 4.)–Várda LA (alapcsoport 1.)

Csernijenko Ruszlan, a VLA edzője: – Továbbra is ugyanazokat az elvárásokat támasztjuk a csapat elé, mint eddig, vagyis stabil játékot nyújtson, és fejlődjenek a srácok egyénileg, valamint csapatszinten is. Nagyon vártuk már a bajnokság kezdetét, és ismerjük is a Kaposvárt, hiszen játszottunk vele az őszi szezonban. Nagyon kellemetlen ellenfél, amely agresszíven futballozik, mélyen védekezik, támadásban a kontrákra hagyatkozik. Ezen a taktikán aligha változtatnak, most is ezt várjuk tőlük. Szeretnénk irányítani a mérkőzést, és a kialakított helyzetekkel élni, nem úgy, mint az őszi mérkőzésen. Olyan szempontból nehéz a helyzetünk, hogy az NB III-as kerethez többen is csatlakoztak tőlünk, de egyben örülünk is neki, hogy feljebb léptek, hiszen tovább tudnak fejlődni. Az ő pótlásukra az U17-es csapatból érkeztek hozzánk. A hétköznapokon nem mindig könnyű így dolgozni, de látjuk, ennek az az értelme, hogy a játékosok előre tudjanak lépni.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló