Idegenben is érvényesülhet a stílus

2023-02-18 12:35:49
Kisvárda FC

Nem nosztalgiázni megy Gerrliczki Máté Tiszaújvárosba, ahol korábban öt évet töltött el edzőként. BEHARANGOZÓ

A Pénzügyőr SE otthonában elért 2–1-es győzelem után vasárnap újra idegenben, Tiszaújvárosban lép pályára NB III-as tartalékcsapatunk. A felek a bajnokság első felében 1–1-es döntetlent játszottak Kisvárdán.

„Az volt a célunk, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokság tavaszi szakaszát, és természetesen a második fellépésünkre is hasonlóak a terveink – árulta el a Kisvárda Master Good II edzője, Gerliczki Máté. – Tavasszal jóval több lesz az idegenbeli meccsünk, mint az otthoni, de nincs ezzel gond, mert ha olyan stílust sikerült kialakítanunk, amely hazai környezetben és idegenben is egyformán megvalósítható, akkor mindkét esetben ugyanolyan eredményes tud lenni. Sőt, elképzelhető, hogy idegenben akár eredményesebb is, mert előfordulhat, hogy Kisvárdán jobban beállnak majd védekezni az ellenfelek, főként akkor, ha jók lesznek az eredményeink”

Az első idei fordulót sérülés és betegség miatt Bíró Roland, Králik Péter, Nazar Ponomarenko és Szőr Levente is kihagyta. Melyikük visszatérésére mutatkozik esély?

„Olyan időszakot élünk, amikor a betegségek is beleszólnak a csapat összeállításába és a sérültek mellett betegeink is vannak – leltározott Gerliczki Máté. – Králik Péter szerepeltetése szóba sem jöhet, mert labdás edzésen még nem vett részt, Szőr Levente sem épült még fel a sérüléséből, ahogy a hosszabb ideje hiányzó Bíró Roland sem. Nazar Ponomarenko is hiányozhat, hiszen beteg.”

Gerliczki Máté öt évig edzősködött Tiszaújvárosban, így számára különleges lehet a vasárnapi bajnoki.

„Presztízskérdést nem csinálok a mérkőzésből, de az öt év nem múlt el nyomtalanul, úgy meg főleg, hogy a mérkőzések száma alapján én vagyok csúcstartó a tiszaújvárosi csapatnál megfordult edzők között. Ezzel együtt, ahogy az összes többi mérkőzésen, ezúttal is csak a saját csapatommal kell, hogy foglalkozzak, hiszen az a célunk, hogy a következő idényben Czérna Erik után mások is csatlakozhassanak a nagycsapat keretéhez.”


NB III KELETI CSOPORT: 22. FORDULÓ

TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAÚJVÁROS (19.)–KISVÁRDA MASTER GOOD II (15.)

Tiszaújváros, Sportcentrum, vasárnap, 14.00

Vezeti: Kovács Tamás (Flinta Zoltán, Németh Balázs)

A borítófotón: A szezont góllal kezdő Nagy Mihály Krisztián (jobbra) Tiszaújvárosban újra betalálna

Fotó: Ombodi Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló