Tisztán és kiegyensúlyozottan

2023-02-16 11:32:25
Kisvárda FC

Az Újpest FC ellen lép pályára NB I-es csapatunk péntek este. BEHARANGOZÓ

Ebben az évben a bajnokságban egyszerre veretlen és nyeretlen csapatunk, amely úgy várja az Újpest FC elleni péntek esti (kezdés 20 órakor) mérkőzést, hogy három döntetlent játszott 2023-ban. Ezek miatt lecsúsztunk a dobogóról – reméljük csak átmenetileg.

„A veretlenség nyilván nagyon jól hangzik, csak sok pont nem járt érte – kezdte az előttünk álló mérkőzés kapcsán Török László vezetőedző. – Hiányérzet van bennünk, hiszen a három meccs közül legalább az egyiken megérdemeltük volna a győzelmet. De ez már a múlt, ami nem jön vissza, itt a következő hazai mérkőzés, amelyen javíthatunk a pozíciónkon. Ebben a bajnokságban nagy szükségünk van arra, hogy erősek legyünk mentálisan, pszichésen is jó állapotban legyünk. A ránk nehezedő nyomást így tudjuk csak elviselni, és lesznek még a sorozatban olyan helyzetek, amikor nem minden úgy alakul, ahogy azt elterveztük. Tiszta és kiegyensúlyozott állapotban tudunk lépni afelé, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. A tabellára nézve a Ferencvároson kívül senki nem dőlhet hátra, fordulóról fordulóra átrendeződik a rangsor. Mindenki menekül feljebb, hogy ne essen lejjebb.”

Az újpestiek ugyan szorultabb helyzetben vannak, de idén már megszerezték a Honvéd (2–1) és a Vasas (1–0) skalpját, mely meccsek között a Ferencváros (1–3) ellen sem vallottak szégyent.

„Az Újpestről is elmondható az, ami két héttel ezelőtti ellenfelünkről, a Budapest Honvédról, hogy sokkal előrébb lenne a helyük, és láthatjuk, hogy képesek igen magasszintű csapatjátékra – véli a pénteki ellenfélről a vezetőedző. – Hogy ezt miért nem képesek tartósan bebizonyítani, arra csak ők tudják a választ. Nekünk csak magunkkal kell foglalkozni, arra, hogy pénteken minél koncentráltabb teljesítményre legyünk képesek.”

A Ferencváros elleni kezdőcsapatból két játékos is kidőlt: Czérna Erik a combján, Alaksandar Jovicic a vállán sérült meg, és hosszabb időre kidőltek a sorból.

„Nagy érvágás a két játékos sérülése, sajnos Jovicic felépülése hosszabb időt vesz majd igénybe – így Török László. – Könnyen beilleszkedett a csapatba, hamar a hátsó alakzatunk meghatározó tagjává vált. Nagyon sajnáljuk a sérülését, és reméljük, a vártnál előbb vissza tud majd térni közénk. Fiatal játékosunknak, Czérna Eriknek beszakadt a combizma, az ő felépülése rövidebb időt vehet igénybe. Nagyon örültünk neki, Erik elért a szintre, hogy a kezdő csapat tagja lehetett, és a Ferencváros elleni első félidőben remek teljesítményt nyújtott. A szünetben jelezte, hogy szeretne tovább játszani, de ezt az egészségügyi stáb nem engedte, azzal még nagyobb bajt okoztunk volna. Büszkék vagyunk a teljesítményére, és őt is mielőbb várjuk vissza.”


A borítófotón: Játékosunk, Jasmin Mesanovic már nem párbajozhat az Újpestről a héten távozó Csongvai Áronnal, de így is szeretnénk visszavágni az őszi vereségért


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló