„Sajnos elment a Király”

2022-12-30 13:47:06
Kisvárda FC

Játékosunk szülőhazájában, Brazíliában szembesült a valaha volt egyik legnagyobb futballista, Pelé halálhírével.

Bejárta és egyben megrázta a világot a hír, hogy 82 éves korában elhunyt Pelé, aki a labdarúgás történetének valaha élt egyik legnagyobb alakja volt, azzal pedig egyedülálló a világon, hogy háromszor (1958, 1962 és 1970) is világbajnoki címet szerzett a brazil válogatottal.

Játékosaink közül Lucas és Matheus Leoni is szülőhazájában, Brazíliában tölti a szabadságát, csapatkapitányunkat kérdeztük, hogy miként fogadta a brazil nép a hírt, mekkora a gyász Pelé hazájában.

„Sajnos elment a Király – írta megkeresésünkre Lucas. – Mindenki tudta az utóbbi hónapokban, hogy nagyon rossz Pelé egészségi állapota, számítani lehetett rá, hogy bármikor érkezhet a szomorú hír. Azóta Brazíliában mindenhol, a tévében és a rádióban csak róla beszélnek. Nekünk ő volt a valaha volt legnagyobb és szerintem az egész világnak is. Hihetetlen, hogy már tizenhét évesen világbajnok csapat tagja lehetett, aztán még további két alkalommal is. Bármit, amit valaha láttál egy játékostól, azt Pelé csinálta meg először! Ettől jobban nem lehet megfogalmazni, hogy mit jelentett Pelé a labdarúgásnak. Személyesen nem találkozhattam vele, de mint minden brazil, én is nagyon tiszteltem, valamennyi brazil emberhez hasonlóan én is örökké emlékezni fogok rá.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló