Jasir Asani Dél-Koreában folytatja

2022-12-07 12:46:52
Kisvárda FC

Az érvényes szerződéssel rendelkező szélső játékjogát értékesítettük, a helyettesítése folyamatban van.

Jasir Asani elköszönt eddigi kisvárdai csapattársaitól, az albán-északmacedón játékos Dél-Koreában folytatja pályafutását. A szélsőt élő szerződéséből vásárolta ki az ázsiai klub. Jasir Asani a 2022-es őszi szezonban 15 bajnokin 923 percet, másfél éves kisvárdai karrierje során 44 NB I-es mérkőzésen 3553 percet töltött a pályán. Hat gólt szerzett és tíz gólpasszt osztott ki, háromszor figyelmeztették sárga lappal.

Mindezeken kívül a klubtörténet arany lapjaira is felírta magát azzal, hogy ő szerezte a Kisvárda Master Good első gólját a nemzetközi porondon, az Európa-konferencialigában (Ekl), ami nyomban győzelmet (1–0) ért a kazah Kajrat Almati otthonában. Az Ekl-ben elért négy gólunk közül három az övé, hiszen a norvég Molde elleni visszavágón (2–1) duplázni tudott.

„A csapatépítés mellett az is feladatunk, hogy játékosokat értékesítsünk, hiszen a klub működése csakis ezekkel a bevételekkel tartható fenn – mondta az ügylet kapcsán Révész Attila sportigazgató. – Jasir Asani esete a példa arra, hogy csapatunkból is ki lehet tűnni, ez nem a véletlen műve, hiszen újabban olyan játékosokat igazolunk, akikben potenciálisan benne van a továbbértékesítés lehetősége is. Asanival együtt négy olyan játékosunk van, aki felkeltette más csapatok érdeklődését is, ám természetesen a csapat szereplése is fontos, ezért nem tehetjük meg, hogy minden ilyen futballistát eladjunk. Az ősz második felében már tudtunk a dél-koreai klub érdeklődéséről, ahogy nekünk, úgy Asaninak is sikerült megállapodnia a kérőjével. Ilyen az, amikor minden fél jól járt, a játékost persze pótolnunk kell, hamarosan meg is lesz a megoldás. Amennyiben az orvosi vizsgálaton mindent rendben találnak, úgy a szélső januártól Dél-Koreában folytatja pályafutását. Jasir Asaninak köszönjük ezt a másfél évet, a feledhetetlen pillanatokat, további pályafutásához sok sikert kívánunk!”

Jasir Asani egyelőre hazautazott, hogy a vízumával kapcsolatos teendőket intézze, és bár csak a két ünnep között utazik Dél-Koreába, az eddigi játékostársaitól már el is köszönt.

„Úgy érzem, az elmúlt másfél évben nagyon jó munkát végeztünk, amire az is utal, hogy ki tudtunk lépni a nemzetközi porondra, ahol helyt álltunk, de ideális esetben még többre lehettünk volna képesek, akár a csoportkörbe is bejuthattunk volna – mondta Jasir Asani. – Nagyon boldog vagyok, hogy góljaimmal hozzájárultam ennek eléréséhez, hiszen minden játékosnak kötelessége segíteni a célok elérését. Ha a csapat teljesíti azt, akkor a játékos is elmondhatja ezt magáról. Ezek a sikerek arra késztetnek bennünket, hogy magasabbra törjünk karrierünkben, ami most az én esetemben is eljött.”

Jasir Asani a kisvárdai szurkolóknak is üzent.

„Szeretném megköszönni minden szurkolónak a támogatást, amit nekem és a csapatnak nyújtottak. Tudom, nagyon hiányoznak majd, mert nekik is köszönhetem, hogy igazán otthon éreztem magam, de garantálom, hogy velem együtt immár eggyel több társuk lesz, egyben eggyel több szurkolója a csapatnak. Most új kihívások várnak rám, de nem félek semmitől, remélem, új klubommal is sikereket érek el” – zárta szavait Jasir Asani.


A borítófotón: A jelek szerint kisvárdai játékosként Jasir Asani a fehérvári mérkőzésen rúgott utoljára a labdába


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló