Nagy utazás a továbbjutásért

2022-10-18 14:00:11
Kisvárda FC

A felek között meglévő osztálykülönbséget érvényre is kell tudni juttatni – BEHARANGOZÓ

Az elmúlt hónapokban a Magyar Kupa ezen fázisában bejártuk már Baranyát (Szentlőrinc – 2018; Kozármisleny és Pécs – 2019), Komárom-Esztergomot (Kecskéd – 2020) és Vast (Haladás – 2021), most pedig mehetünk a szintén nem közeli Győr-Moson-Sopronba, egész pontosan Mosonmagyaróvárra. A sorsolás tehát ilyen értelemben nem volt kegyes hozzánk, át kell utazni az országot ahhoz, hogy bejuthassunk a sorozat nyolcaddöntőjébe, és még cseppet sem lebecsülendő, stabil NB II-es ellenfél is vár ránk.

„Kisvárdáról szinte minden helyszín messze, erre a helyzetre elsősorban fejben kell felkészülnünk, és ott kell tudnunk kezelni – mondta Török László vezetőedző. – A nemzetközi mérkőzések tapasztalataival a hátunk mögött tudjuk jól, hogy ilyenkor a csapat rotálása is segítség lehet ebben, próbálunk pihentetni egy-két játékost. A keddi edzés után keltünk útra, a távolságból adódóan már a mérkőzést megelőző napon letudjuk az utazást.”

A Mosonmagyaróvár korábban évekig szerepelt a másodosztályban, most újoncként tagja újra az NB II mezőnyének. A kezdeti nehézségek és az edzőcsere után kezd magára találni a csapat, aminek figyelmeztető jele az is, hogy vasárnap 4–0-s győzelmet aratott Kozármislenyben.

„A Mosonmagyaróvár meghatározó és dinamikusan csapata a másodosztálynak, komoly filozófiával rendelkező klub – jellemezte az ellenfelet a vezetőedző. – A két osztály között azért van minőségbeli különbség, amit érvényre is kell tudnunk juttatni, de a Mosonmagyaróvár az edzőváltás óta valóban összekapta magát, az első hat fordulóban szerzett három pont után a következő hatmeccses etapban már tizenegy ponttal gazdagodott. Ez is arra utal, hogy nagyon komolyan kell vennünk a mérkőzést, de az akkor is így lenne, ha alacsonyabb osztályú rivális lenne az ellenfelünk. Ugyanúgy felkészültünk egyénileg és csapatrészek szerint is az ellenfélből, mint bajnoki meccsek előtt, egyértelmű célunk a továbbjutás. Természetesen mindig a következő meccs a legfontosabb, de a heti programot úgy állítottuk össze, hogy már a DVSC elleni hétfői bajnoki is képben van.”

A rend kedvéért: a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidő döntelennel ér véget, akkor kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha az sem hoz döntést, akkor tizenegyesek következnek.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD

Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, szerda, 13.30

Vezeti: Horváth Tibor (Szalai Dániel, Vörös Dániel – tartalékjátékvezető: Juhász Dávid)


A borítófotón: A kecskeméti után újabb nehéznek ígérkező mérkőzés vár csapatunkra


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló