Újra felgyorsul a tempó

2022-09-24 15:33:26
Kisvárda FC

A bajnokság talán legjobb formájában lévő csapata, a Vasas FC II vendége lesz tartalékcsapatunk. BEHARANGOZÓ

A kupaforduló miatt kéthetes bajnoki szünetet követően lép pályára NB III-as tartalékcsapatunk, amely a vasárnapi matinén a Vasas FC II vendége lesz. A program most megint sűrűsödik, hiszen a jövő héten lesz szerdai forduló is, akkor hazai pályán fogadjuk majd a Diósgyőr II-t.

Maradva a vasárnapi ellenfélnél, a fővárosiak az elmúlt négy meccsükön tíz pontot gyűjtöttek, legutóbb Tiszaújvárosban a bajnokság eddigi legnagyobb különbségű győzelmét (9–0) aratták. Ezzel szemben a mieink az utóbbi két meccsen egy ponttal gazdagodtak.

„Valóban úgy tűnik, hogy a Vasas belelendült, a fiataljai kezdenek beleerősödni a bajnokságba, a bő kerettel rendelkező NB I-es csapatból pedig mindig bevetik a maximálisnak számító négy túlkoros játékost – beszélt az ellenfélről Kocsis János edző. – Az eredményesség miatt magunkról valóban állíthatjuk, hogy megtorpantuk, de ha a játékot nézzük, akkor nem feltétlenül. Az utóbbi két meccsen Füzesgyarmaton és a DVSC II ellen is vezettünk a nyolcvanharmadik percig, helyzetünk annyi volt, mint a korábbi meccseken egyszer sem, a két meccsen szerzett egy pont helyett könnyen lehetett volna hat is. Nem tudtuk azonban megszerezni a második gólunkat, ellenfeleink pedig egyenlítettek, illetve megfordították az állást. Tanulság, hogy akkor kell eldönteni a meccset, amikor lehet, illetve a helyzetekkel is jobban kell tudnunk sáfárkodni. Különösen, hogy szinte biztosra vehető, a Vasas tartalékjainak otthonában annyi lehetőségünk nem lesz, mint a korábbi két fellépésen, de természetesen győzelemre törünk most is.”

Nem könnyíti meg a szakmai stáb dolgát, hogy a hosszabb ideje sérült Himics László mellett a legutóbb kiállított, így eltiltását töltő Szőr Levente sem állhat rendelkezésre, illetve Bíró Roland, Ilja Kirjuhin és Adu Adrián sem bevethető sérülés miatt.


NB III KELETI CSOPORT: 9. FORDULÓ

VASAS FC II (11.)–KISVÁRDA MASTER GOOD II (7.)

Illovszky Rudolf Stadion, vasárnap, 11.00

Vezeti: Dobai János (Bereczki Bence, Kovács II Tamás)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló