Az első kupagól és a felszabadító lövés

2022-09-22 16:01:42
Kisvárda FC

Újabb színtéren talált be Lucas, akinek a következő kupaellenfelünkről, a Mosonmagyaróvárról is vannak emlékei.

Széles a spektruma azoknak a mérkőzéseknek, amelyeken Lucas pályára lépett már kisvárdai színekben, és bár mostanában nem az elsődleges feladata, de azért a gólszerzéssel sem maradt adós a bajnoki, nemzetközi vagy éppen a barátságos színtéren. A honi kupaporondon viszont csapatkapitányunk most először, a BVSC-Zugló elleni múlt szombati meccsen (2–0) volt eredményes.

„Ha belegondolok, valóban különös, hogy kupameccsen most először jött össze a gólszerzés – merengett el a felvetésen Lucas. – Az is igaz, az utóbbi években inkább a védelem előtt játszottam, mostanában viszont, ha lehetőséghez jutok, akkor a csatár center mögötti pozícióban kapok lehetőséget. Amikor a gól előtt Mario Ilievszkihez került a labda, gondoltam, hogy számíthatok tőle valamilyen váratlan megoldásra, mert edzéseken is gyakran vagyunk egy csapatban, és megszoktam már tőle. Úgyhogy nem jöttem zavarba, amikor visszasarkazta elém a labdát, és szerencsére a lövés is jól sikerült.”

Úgy alakult a bajnoki program, hogy három hét telik el két NB I-es meccs között. A múlt héten a kupafellépés révén volt tétmeccse a csapatnak, ezen a héten viszont nincs mire készülni. Hogyan telik ez az időszak?

„A két bajnoki vereség után fontos volt, hogy nyerjünk a kupameccsen, ezért is vettük komolyan a BVSC elleni mérkőzést és persze a teljes, azt megelőző hetet – így Lucas. – Fontos volt, hogy ismét jó legyen a hangulat, mert a két vereség után nem teljesen volt őszinte a mosolyunk. Mindegy, hogy kupameccsen és alsóbb osztályú csapat ellen születik meg, de a győzelem mindig jó orvosság. Ez a hét kicsit más, a válogatottakban szereplő játékostársak távolléte miatt kevesebben is vagyunk, most az a fontos, hogy az erőnlét és a játék szempontjából tartani tudjuk a szintet. A bajnoki ritmust pedig a jövő héten vesszük fel újra, fontos, hogy az Újpest ellen is nyerni tudjunk.”

Visszatérve a kupára, amióta NB I-es a csapat, mindig különösebb gond nélkül, rendre kapott gól nélküli meccsen abszolválta az első fordulós továbbjutást. Így volt ez most is, de jön a következő, jelentősebbnek ígérkező feladat, ráadásul a távoli Mosonmagyaróváron. Nem először fordul elő, hogy a kupa ezen szakaszában is hétmérföldes túrára kényszerül a csapat.

„Beszéltük is az öltözőben, hogy valamiért üldöz bennünket a sorsolás ezen a téren – mesélte a csapatunkkal is sokat megélt futballista. – Volt már három baranyai túránk Szentlőrincen, Kozármislenyben és Pécsen, játszottunk már Szombathelyen is, most pedig mehetünk majd Mosonmagyaróvárra, ráadásul két idegenbeli bajnoki között. Mindez nem panasz, de vannak csapatok, amelyek megússzák hosszabb utazás nélkül a kupának ezen fázisát. Sebaj, a lényeg, hogy továbbjussunk. Amúgy vannak emlékeink a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésekről. Olyanról is, amikor ott sikerült nyerni, és persze az is kitörölhetetlen, amikor a végül feljutással végződött évünkben, az első fordulóban úgy játszottunk hazai pályán vele három hármas döntetlent, hogy a rendes játékidő leteltekor még három egyre vezettünk. Felejthetetlen a fagyos időjárási körülmények között 2017 telén játszott idegenbeli meccsük egy pillanata, akkori csapattársunk, Papucsek Barna felszabadító rúgása, amit azóta is gyakran emlegetünk a szakmai stábunk két tagjával, az akkor még játékostársammal, Oláh Gergővel és Erős Gáborral együtt. Mindig jókedvre derülünk, ha ez eszünkbe jut.”

A Mol Magyar Kupában a nyolcaddöntőbe jutásért október 19-én lépünk majd pályára Mosonmagyaróváron.


A borítófotón: Lucas a pontos átadások mellett góllal is észrevétette magát a BVSC ellen


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló