Harmadszor a Fradi ellen

2022-09-10 17:49:51
Kisvárda FC

A nekünk eddig az NB I-ben a legtöbb meccsen közreműködő játékvezetővel találkozunk újra.

A mostani bajnokság első fordulójában úgy tűnt, végre megszerezzük az első győzelmünket akkor, amikor Berke Balázs vezet nekünk mérkőzést, de hiába vezettünk a 94. percig 2–1-re a DVSC ellen, az ellenfél egyenlített, így a 16. általa vezetett NB I-es bajnokinkon sem tudtunk győzni. Erről persze a legkevésbé a 39 éves, 140. élvonalbeli bevetésére készülő, FIFA minősítésű spori tehetett.

Az újbóli találkozásra nem kellett sokáig várni, hiszen Berke Balázs vezeti a vasárnapi Ferencváros–Kisvárda Master Good bajnokit. A Fradi ellen harmadszor vezet nekünk, 2020 októberében hazai pályán veszítettün 2–0-rak, 2021 januárjában viszont 1–1-es döntetlent értünk el a fővárosban – az volt az a mérkőzés, amikor először szereztünk pontot a Fradi ellen az NB I-ben.

Szóval Berke Balázs 16 meccset vezetett eddig nekünk, a döntetlenek és vereségek száma igazságosan megegyezik (8–8), győzni viszont nem sikerült olyankor, amikor ő vezetett nekünk. Ezeken a meccseken a gólkülönbség a következő nemzeti ünnepünk dátumát idézi (10–23), két tizenegyest ítélt a javunkra (a másodikat legutóbb a DVSC ellen), négyet a kárunkra (abból egyet a Fradi ellen, az 1–1-re végződött meccsen, amikor ki is hagyták a büntetőt). Egy kisvárdai játékost állított ki eddig (mindjárt az első nekünk vezetett meccsén 2018 decemberében Pavlo Lukjancsukot Diósgyőrben), kettőt pedig az ellenfelek közül. A sárga lapok száma nem mutat ilyen kiegyensúlyozottságot: 58 alkalommal mutatta fel kisvárdai játékosnak és stábtagnak, az ellenfeleknek mindössze harmincszor. Ötvös Bence már egy eltiltásra való, azaz öt sárga lapot kapott tőle.

Tizenhat meccsével ő a nekünk legtöbbször dirigáló játékvezető az NB I-ben. a személyes gyakorisági rangsorában ez a 11. helyet éri, az élen a Paks áll 27 mérkőzéssel. A Fradinak jubileumi, 25. alkalommal vezet, ezzel a zöld-fehérek megerősítik a harmadik helyüket a vonatkozó rangsorban, lerázva magukról az eddig velük holtversenyben lévő Mezőkövesdet.


OTP BANK LIGA: 8. FORDULÓ

FERENCVÁROS (1.)–KISVÁRDA MASTER GOOD (2.)

Budapest, Groupama Aréna, vasárnap, 17.30

Vezeti: Berke Balázs (Buzás Balázs, Garai Péter – tartalékjátékvezető: Antal Péter)


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló