A győzelem íze függőséget okoz

2022-08-30 14:28:21
Kisvárda FC

Ezüstérmesek mérkőzése – bajnoki másodikként látogatunk szerdán a kupadöntős Pakshoz. BEHARANGOZÓ

A 2021-2022-es, vagyis az előző idény két ezüstérmese találkozik egymással szerdán Pakson: a Mol Magyar Kupában második helyezett atomvárosiak fogadják a bajnokságban másodikként zárt csapatunkat, a Kisvárda Master Good legénységét. Az ezüstérmesek a mostani idényt is jól indították, mindketten veretlenek, csak amíg csapatunk neve mellett három győzelem és két döntetlen áll, addig az egy meccsel kevesebbet játszó Paks két-két győzelmet és döntetlent ért el eddig.

„Mindannyian a Fehérvár elleni győzelem hatása alatt voltunk vasárnap, hiszen nagyszerű sikert értünk el, szép gólokat szerezve – maradt még a legutóbbi győzelemnél Török László, csapatunk vezetőedzője. – Ezt az érzést fokozták a szurkolóink is a lelátóról, de szó sem lehetett semmilyen ünneplésről, arra majd akkor kerülhet sor, ha a kitűzött célokat teljesítettük. A hétfő reggeli edzést azzal kezdtük, hogy az öltözőben elmondtuk, most kell még több munkát és koncentrációt beletenni az edzésekbe és nem szabad lazítani. A győzelem íze jó dolog, függővé teszi az embert, ezért is szeretnénk minél tovább veretlenek maradni. Amit ebből a győzelemből megtanulhattunk, hogy képesek vagyunk rá. A Paksról szólva, az edzőváltást követően is jellemző rájuk, hogy sokgólos meccseket játszanak, de más stílusban teszik, jobban építik a futballjukat. Waltner Róbert edzőként is olyan szenvedéllyel irányítja a csapatot, mint amilyen játékos is volt. Úgy tűnik, hamar egymásra talált a csapatával.”

A Kisvárda volt ezidáig az utolsó csapat, amely szerzett gól nélkül tudta tartani a Paksot, május 8-án Driton Camaj góljával 1–0-ra nyertünk az atomvárosban. Előfordulhat az ilyen még egyszer?

„Két olyan csapat meccsén, ahol ennyire dominál a támadófutball, bármi előfordulhat – kezdett a válaszadásba Török László. – Számunkra továbbra is az eredményesség a fontos, nem számít, hogy milyen jellegűek a mérkőzéseink. A héten ugye két bajnoki vár ránk, ezeken fel tudjuk használni a nemzetközi kupameccsekkel együtt meglévő sorozatterhelés tapasztalatait. Akkor azt is elmondtam, később lehet jó hatással ránk az az időszak, és már a Fehérvár ellen is lehetett érezni, hogy sokkal dinamikusabbak voltunk. Próbálunk hasonló hatékonysággal szerepelni a továbbiakban is.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló