Padbol-pályák az akadémistáknak

2022-08-24 16:22:03
VLA

Nagypályás és az új sportágában is válogatott labdarúgó jelenlétében avattuk fel a létesítmény új ékkövét. GALÉRIA, VIDEÓ

Felavattuk a Várkerti Sporttelep területén létesített négy padbol-pályát. Az avatón itt volt a frissiben megalakult Magyar Padbol-szövetség elnöke, a korábbi 57-szeres válogatott labdarúgó, Halmai Gábor, akit elkísért Horváth Attila szövetségi kapitány és Bócz Tamás – utóbbi Halmaihoz hasonlóan tagja a magyar padbol válogatottnak.

Hogy mi is a padbol? Négy sportág, a labdarúgás (azon belül is a lábtenisz), a fallabda, a röplabda és a tenisz ötvözete, a pontok számolása utóbbi sportághoz hasonlatos. A futballt a labdaérintések lehetőségei, a fallabdát a játékteret körbevevő plexifal és azok használata, a röplabdát pedig a megengedett sáncmunka „képviseli”.

A Magyar Futballakadémia, a Puskás Akadémia és az Illés Akadémia után a Várda Labdarúgó Akadémia a negyedik kiemelt utánpótlásnevelő-műhely, ahol padbol-pályák épültek, és bár a szerdai avatón az akadémiai edzők voltak jelen, és próbálták ki az új sportágat magas szinten űző Halmai Gáborékkal együtt a játékot, a cél természetesen az, hogy minél több gyerek vegye majd birtokba azokat, és fejlessze rajta a különböző képességeket.

A Halmai Gáborral a padbol-pályaavatón készített interjú megtekinthető itt:Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló