Nyertünk, de nem jutottunk tovább

2022-08-12 01:27:06
Kisvárda FC

Korai gólokkal szorossá tettük a Molde elleni visszavágót, amit a második félidőben a maguk javára döntöttek el a vendégek. BESZÁMOLÓ

Különös játék a futball!

Csapatunk kettőből egyszer legyőzte a norvég Moldét, mégsem jutott tovább, nem úgy, mint a Ferencváros, amikor két éve két döntetlen játszott a skandináv csapattal, aztán mégis a Bajnaokok Ligája csoportkörbe jutást ünnepelhette.

Persze, nem kellett volna kikapni idegenben 3–0-ra, és mivel a csütörtök esti visszavágó összességében jól alakult csapatunk számára, egyértelmű. hogy a skandináv országban dőlt el a párharc sorsa. Ami a csütörtöki meccset illeti, arra szomjaztunk, hogy legyen meg korán az előny – ha lehet kétgólos. Nos, minden kívánságunk így teljesüljön, Jasir Asani előbb lecsapott a szabad labdára, és az üres kapuba küldte, majd még félóra sem telt el, amikor ugyanő megduplázta az előnyünket.

Felbátorodott mindenki a Várkerti Stadionban, kivéve a norvégokat, akik mintha az önbizalmukat elhagyva ijedt nyuszikká váltak volna. A szünetig megmaradt az előny, és negyvenöt perc kínálkozott arra, hogy még egy gólt szerezve a teljes hátrányt eltüntessük. Ha nem is ziccerek tömkelege, de azért egy-egy lehetőség mutatkozott is erre, mígnem a norvég futball egyik legnagyobb ígérete, a mindössze húszéves Sivert Mannsverk immár nemcsak azt mondhatja el magáról, hogy kupagyőzelmet érő gólt szerzett hazájában, hanem, hogy a továbbjutást bebiztosítót a nemzetközi porondon.

A szépítés után már kevés esély maradt, mentünk ugyan előre, de nem tudtuk növelni az előnyt, egyben szűkíteni az összesítésbeli hátrányt, ami akkor már kétgólos volt.

Nyertünk, de kiestünk, ám a győzelemmel nemcsak dicsőséget szereztünk, hanem koefficienspontokat is a klubunknak és a szövetségnek is. A közönség hálás volt, éltette a csapatot, amely rászolgált a dicsőségre, egyúttal immár egyértelműen a bajnoki folytatásra koncentrálhat – a nemzetközi porondon felvértezett tapasztalatokkal.

A Molde folytathatja tovább az Ekl-ben, és játszhat a csoportkörbe jutásért a máltai Gzira elleni az idegenbeli visszavágón 4–0-ra győztes, a párharcot ugyanilyen különbséggel megnyerő osztrák Wolfsberg ellen.


EURÓPA-KONFERENCIALIGA: SELEJTEZŐ. 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOLDE FK (norvég) 2–1 (2–0)

Várkerti Stadion, 2548 néző, v.: Durieux (Balsa, Becker) – luxemburgiak

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Kravcsenko, D. Kovacic, Leoni – Melnik, Karabeljov – Asani (Navrátil, 71.), Makowski (Lucas, 78.), Camaj (Ilievszki, 78.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László

MOLDE: Karlström – B. Hansen, Haugan, Risa – Linnes, K. Eriksen, Mannsverk, Breivik, Knudtzon – D. Fofana (Zekhnini, 90.), Brynhildsen (Grödem, 72.). Vezetőedző: Erling Moe

Gólszerző: Asani (1–0) a 14., Asani (2–0) a 29., Mannsverk (2–1) a 68. percben


A gólok története

14. perc: Linnes próbált hazaadni a jobb oldalról a kisvárdai térfélről, de röviden tette, Asani lecsapott a labdára, elvitte a kifutó kapus mellett, tolta rajta egyet, majd a tizenhatos sarkától ballal az üres kapu közepébe gurított, 1–0.

29. perc: Makowski tette balra a labdát Leobihoz, ő középre passzolt Mesanovichoz, akinek remek átadását követően Asani húzott jobbról befelé, majd 15 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2–0.

68. perc: Brynhildsen ugratta ki a lesre játszó védők közül kiugró Mannsverket, aki lecsapott a labdára, és 14 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 2–1.

Továbbjutott: a Molde, 4–2-es összesítéssel


A borítófotón: Jasir Asani két gólja a győzelemhez elég, a továbbjutáshoz kevésnek bizonyult

Fotó: MTI/Balázs Attila


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló