„Ideje megmutatnom magam itthon is”

2022-08-09 17:57:08
Kisvárda FC

Bemutatjuk új játékosunkat, akinek a Kisvárda az első NB I-es klubja. INTERJÚ

Ha valaki gyerekkorodban azt mondja, hogy a Kisvárda lesz az első magyar NB I-es klubod...

Íme a példa, hogy bármi megtörténhet! – reagált felvetésünkre Vida Kristopher, aki kedden lett csapatunk játékosa, azok után, hogy szerződést bontott a lengyel Piast Gliwicével. – Nagyon régen kerültem külföldre, hosszú utat jártam be azóta, és most nagyon örülök, hogy itt lehetek. Kettőezer-tizenegy óta külföldön élek, most sikerült hazajönnöm. A Kisvárda a tavalyi ezüstérmes, amely jól kezdte a mostani bajnokságot is, és még versenyben van az Európa-konferencialigában, hátha csütörtökön sikerül fordítani... Örülök, hogy itt lehetek, megpróbálom a legjobb tudásommal a csapatot szolgálni.

A nyár elején arról lehetett olvasni, hogy több NB I-es kérőd is van. Így volt-e ez, és mi döntött a Kisvárda javára?

A nyár elején több opcióm is volt és nem titok, még a napokban is akadt egy-két lehetőségem. Összevetettünk mindent, sokat gondolkoztunk arról, hogy mi lenne a legjobb döntés, és arra jutottunk, hogy Kisvárda lehet az a hely, ahol a nem túl jól sikerült lengyelországi évek után újra felépíthetem magam. A Piast Gliwicénél nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy előzetesen vártam, és szeretnék újra topformába kerülni, közben pedig új csapatomat is hozzásegíteni a minél jobb szerepléshez.


Az is szerepet játszott a hazatérésedben, hogy a magyar futball nem akármilyen fejlődésen ment keresztül abban a bő évtizedben, míg távol voltál?

Pontosan. Főleg az, hogy mennyit fejlődött a futballunk, a legjobb klubjaink egyre stabilabban teljesítenek a nemzetközi porondon és a meccsek is egyre jobbak a honi élvonalban. Emiatt is szerettem volna hazajönni, ideje megmutatnom magam itthon is, hogy mit tudok.

Korábbi dunaszerdahelyi edződnél, Marco Rossinál már voltál válogatott kerettag. Motivál, hogy be is tudjál mutatkozni a nemzeti csapatban?

Mindenképpen. Bízom abban, hogy jobban szem előtt leszek, figyelni fog a kapitány, de nyilván az én jó teljesítményem kell ahhoz, hogy újra kerettag lehessek, és akár be is mutatkozzak a válogatottban. Ez is amellett szólt, hogy Magyarországon folytassam a pályafutásomat. Olyan klubba kerültem, amely évről évre fejlődik, a körülmények teljesen rendben vannak, azt a színvonalat tudja képviselni a csapat, hogy az első öt között legyünk, és onnan talán könnyebb bekerülni a válogatott keretébe.


Adminisztrációs okok miatt csütörtökön, a Molde elleni visszavágón még biztosan nem léphetsz pályára. De vagy-e olyan állapotban, hogy vasárnap, a Puskás Akadémia elleni bajnokin akár már számoljanak is veled?

Teljesen edzésben maradtam, de nyilván a meccshiányt nem tudom letagadni, mert az utóbbi időben elég kevés lehetőséget kaptam. A felkészülés alatt edzőmeccseket folyamatosan játszottam, tehát ez az időszak rendben volt, az éles tétmeccsek viszont valamilyen szinten hiányoznak. Amióta az volt a terv, hogy távozom Lengyelországból, még többet és még erősebben edzettem, hogy felkészült legyek a következő klubomnál. Ahogy új csapatomnál láttam a futómennyiségeket és a dinamikát, biztos vagyok benne, kell még pluszban dolgoznom, de azon leszek, hogy minél hamarabb odakerüljek. Remélem, vasárnap már kerettagként számolnak velem, ha a papírokkal is minden rendben lesz, a többi pedig az edzőkön múlik, hogy kapok-e lehetőséget.


Milyen útravalót hoztál magaddal Hollandiából, Szlovákiából vagy akár Lengyelországból is?

Nagyon szerettem a hollandiai éveket, sokat is tanultam kint. Emellett a dunaszerdahelyi időszak is fantasztikus volt, érzelmileg is és szakmailag egyaránt, úgy érzem, ott is rengeteget fejlődtem. Sokat köszönhetek a holland és a szlovákiai klubomnak is azért, hogy itt tartok, és Kisvárdán is szeretném a legjobbamat hozni és mindent beleadni.


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló