Tengerparti stadionban, műfüvön

2022-08-01 23:39:50
Kisvárda FC

Kétszer is előfordult, hogy a kupasorozat későbbi győztes spanyol sztárcsapata állította meg következő ellenfelünket.

Az előző fordulóban a lehető legmesszebb kellett utaznia csapatunknak, hogy lejátssza a klubtörténet első nemzetközi kupamérkőzését az Európa-konferencialiga (Ekl) selejtezőjében. A kazahsztáni Almati 4200 kilométerre fekszik Kisvárdától, a következő ellenfél városa, a norvégiai Molde – légvonalban – csak 1800-ra, cserében a világ egyik ledrágább országában lesz jelenésünk.

Maga a város Norvégia középnyugati Vestlandet régiójában található a Romsdalsfjord északi partján, a Romsdal-félszigeten. Lakossága nagyjából 20 000 fő, ezzel a népesség alapján az ország 22. legnagyobb városa. A település 1742-ben kapott városi rangot, aztán Norvégia textil és ruhaipari központjává vált, második világháború utáni fejlődésének köszönhetően pedig ipari és tudományos tevékenységéről is ismert. Öt testvárosának egyike a szlovákiai Bártfa (Bardejov), amely mindössze 130 kilométerre található Kisvárdától.

Molde városának éghajlata mérsékeltövi oceáni, amelynek nyarai hűvösek, a telei enyhék. Előbbiről magunk is meggyőződhetünk majd, szerda-csütörtöki ott tartózkodásunk idejére is hűvös időt jósolnak, a csütörtöki meccsnapon 14 Celsius fok lesz a legmagasabb hőmérséklet, 90 százalékra jósolják a csapadékot.

Csapatunk azonban nem megfázni megy a norvég városba, amelynek futballcsapata tiszteletreméltó eredményekkel rendelkezik, jelenleg is vezeti a bajnokságot. A klubunkhoz hasonlóan 1911-ben alapított Molde FK négyszeres bajnok (legutóbb 2019-ben) és ötszörös honi kupagyőztes (címvédő, hiszen tavaly elhódította a serleget). Az 1975-76-os szezonban lépett ki először a nemzetközi porondra (UEFA-kupa), a mostani a huszadik alkalom, hogy valamelyik európai sorozatban szerepel. Két éve, norvég bajnokként a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a csoportkörbe jutásért a Ferencvárossal találkozott, a párharcot 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett kevesebb góllal veszítette el, amivel „átesett” az Európa-liga csoportkörébe. Ott az Arsenal mögött, de a Dundalk és a Rapid Wien előtt végezve csoportmásodikként bejutott az egyenes kieséses szakaszba, ahol a 16 közé jutásért a német Hoffenheimet múlta felül 5–3-ra, a nyolcaddöntőben pedig a spanyol Granadával szemben vérzett el 3–2-es összesítéssel. A csapat 1999-2000-ben a BL-ben is volt csoportkörös (a későbbi győztes Real Madriddal szerepelt egy kvartettben), az Európa-ligában 2012-2013-ban és 2015-2016-ban is bejutott abba a fázisba – második alkalommal tovább is jutott, és a sorozatot végül megnyerő Sevilla állította meg.

Tavaly is a konferencialigában szerepelt, a selejtezőben a svájci Servette-en még túljutott, a török Trabzonsporral szemben viszont gólzáporos körülmények (4–5, 3–3) között alulmaradt. A csapat vezetőedzője akkor is, ahogy manapság is a 2018 óta hivatalban lévő Erling Moe volt.

A kék-fehér színeket viselő klub létesítménye, az Aker Stadion műfüves borítással és 11 031 néző befogadására alkalmas lelátóval rendelkezik. Fekvése varázslatos, közvetlenül a tengerparton található.


A borítófotón: Varázslatos környezetben fekvő stadionban játszhat majd csapatunk


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló