Előnyhöz jutottunk a történelmi meccsen

2022-07-22 06:49:34
Kisvárda FC

Kapott gól nélkül lehoztuk, egyet pedig bepréseltünk a Kajrat otthonában. BESZÁMOLÓ

Azért van abban valami sorszerű, hogy napra pontosan négy évre mutatkoztunk be a nemzetközi porondon, mint amikor az első NB I-es meccsünket játszottuk 2018. július 21-én az akkori Mol Vidi FC otthonában, Felcsúton. Akkor lélegzetvisszafojtva kerestük, hogy kié lesz a kisvárdai futballtörténelem első élvonalbeli labdaérintése – ma már százforintos kérdés, hogy Temur Parcvaniájé lett.

Négy éve mintegy másfél percet kellett várni rá, hogy labdához érjünk, csütörtökön, a nemzetközi porondon, az Európa-konferencialigában lényegesen kevesebbet: Hej Viktor belefejelt az előreívelt labdába, így övé lett a történelmi mozdulat.

Az almati Ortalik (azaz Központi) Stadionba a csütörtöki meccs előtt állítólag 11 ezer jegyet adtak el, de 25 percig csak azt látta az ember, hogy jöttek, meg jöttek a hazai szurkokók. Miközben többféle kabalaállat is előkerült, és a közönséget hergelő szpíker sem tűnt népszerűtlennek.

Csapatunk láthatóan kontratámadásokra rendezkedett be, de ha úgy adódott, lendültünk is előre. Hat perc alatt három szögletet végeztünk el, mindet veszélyesen, de Dominik Kovacic és Jasmin Mesanovic fejesei nem hozták meg a vezetést. Cserében a túloldalon a brazil Joao Paulo (akit minden egyes pontrúgásnál bátorított az egyre népesebb közönség) kísérlete tévesztett célt. Közben cserélnünk kellett, Ionut-Andrei Peteleunak a térde sérült meg, a helyére Matheus Leoni érkezett.

A második félidőben már miénk volt a fölény, mégis Joao Paulo ollózása után pattant talpra a stadion népe, ám a hálót csak kívülről (azaz hátulról) zörgette az előzőleg a léc felett áthaladó, aztán a reklámtábláról visszapattanó labda. Az „igazi” gól aztán a másik oldalon született meg, Jasir Asani szerezte meg a történelmi találatot, ami győzelemhez segítette a csapatot – főleg, hogy a végén Artem Odincov is nagyokat védett.

Előnybe kerültünk, 1–0-ról várjuk a július 28-i kisvárdai visszavágót. Azt viszont senki ne gondolja, hogy a csütörtökitől könnyebb mérkőzés vár ránk a Várkertben is...


EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ: 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

KAJRAT ALMATI (kazah)–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–0)

Almati, Ortalik Stadion, 15 200 néző, v.: Kjaergaard (Dahl, D. W. Rasmussen) – dánok

KAJRAT: Usztyimenko – Asztanov, Vaszin, Bagnack, Kurgin (Kasszabulat, 63.) – Ulsin (Adahadzsiev, 74.), Szadibekov (Usszenov, 74.), Krahovszkij (Svriev, 84.) – Kanté, Joao Paulo, Aljkulov (Susenacsev, 63.). Vezetőedző: Kirill Keker

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Peteleu (Leoni, 16.) – Ötvös (Czérna, 86.), Karabeljov – Navrátil (Melnik, 71.), Makowski, Camaj (Asani, 71.) – Mesanovic (Ilievszki, 86.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Asani (82.)


A gól története

82. perc: Ötvös a Leonitól kapott labdával egy lövőcsellel két hazai játékost is becsapott a bal oldalon, a szögletzászló közelében, majd elegáns mozdulattal visszapasszolt Leoninak, aki felpörgette, majd középre emelte. Ott Asani a kapunak háttal állva combbal átvette, majd visszalépett a labda után, és 13 méterről ballal félfordulattal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–1.


A borítófotón: A szép számban jelenlévő almati szurkolók döbbenten figyelték, ahogy Jasir Asani megszerezte a győztes gólt

Fotó: Szabó Sándor


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló