Ötven százaléknyi esély mindkét oldalon

2022-07-20 18:47:43
Kisvárda FC

A Kajrat kispadján még veretlen edző elárulta, ismeri csapatunk erősségeit és gyengébb pontjait.

A Kajrat Almati május 14-én bajnoki mérkőzésen 6–0-s vereséget szenvedett az FC Asztana otthonában, és ezt követően edzőváltásra szánták el magukat csütörtöki ellenfelünknél. Az orosz Kurban Bergyevet a kirgiz-kazah Kirill Keker (borítófotónkon) váltotta, akinek az irányítása mellett még nem szenvedett vereséget a Kajrat: az azóta lejátszott négy bajnokin három győzelem és egy döntetlen, a kupában két győzelem a csapat mérlege. A 43 éves szakvezetőt mindezek fényében az esélyek latolgatására kértük.

„Nehéz megmondani, hogy a Kisvárda jelenleg milyen formában van, hiszen nem játszott még tétmérkőzést a nyáron – felelte megkeresésünkre Kirill Keker. – Erre a kérdésre csak a mérkőzés adja meg a választ. Az edző stábbal és a csapattal együtt is elemeztük a Kisvárda mérkőzéseit, ismerjük az ellenfél erősségeit és gyengeségeit, minden csapatrészben vannak meghatározó játékosai.”

Kirill Keker arról is beszélt, hogy mekkora előnyt jelenthet csapata számára a nemzetközi porondon az elmúlt években megszerzett tapasztalat.

„A tapasztalat jövedelmező dolog – állapította meg a kazahok vezetőedzője. – Mégsem építhetünk csak erre, hiszen soraink a tavalyihoz képest meglehetősen kicserélődtek, ezért úgy gondolom, ezen a téren nem vagyunk előnyben. Tudjuk viszont, hogyan kell megfelelően felépíteni és megszervezni a csapatot, ebben a vonatkozásban és szervezési kérdésekben van szerepe a korábban megszerzett tapasztalatnak. Az esélyeket pedig úgy látom, hogy mivel kétforduló páérharc előtt állunk, mindkét csapatnak ötven-ötven százaléka van a továbbjutásra.”


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló