Számíthat a tapasztalat

2022-07-20 02:20:41
Kisvárda FC

A kupaporondon újonc csapatunk középpályása már klubszinten is játszott nemzetközi tétmeccset.

„Ezt is megértük” – sóhajtott Révész Attila sportigazgató már a Kazahsztánba tartó repülőn, a klubtörténet első nemzetközi kupameccsére tartva. A klubvezetőnek volt ideje merengenie a múlton a közel hatórás repülőút során, az NB III-as kezdeteken, az első év utáni NB II-es kiesésen, majd a felemelkedésen, amely 2015 évről évre jobb eredményeket produkált, mint a korábbi szezonokban. ennek megtetőzése volt a 2021-2022-ben elért második hely, ami Európa-konferenclialiga (Ekl) indulást ért.

Az már a sorsnak a fintora, hogy első európai kupameccsünk lejátszásához Közép-Ázsiába, Kazahszánba, annak is egyik legkeletibb városába, a kazah-kirgiz-kínai hármas határhoz, Almatiba kellett utazni. A majd’ hatórás utazás összességében jól és kényelmesen telt, Révész Attila meg is jegyezte: erre nem foghatunk majd semmit.

A játékosok igyekeztek lekötni magukat, bolgár középpályásunk, Janisz Karabeljov (borítófotónkon) például filmet nézett a tabletjén, amikor megzavartuk néhány kérdéssel. A hatszoros bolgár válogatott futballista a nemzetközi klubfutballban sem újonc.

„Korábbi csapatommal, a Szlavia Szófiával három alkalommal is kiléptem az európai kupaporondra, azokon a mérkőzéseken nagyszerű tapasztalatokat szereztem – árulta el 26 éves középpályásunk. ­– Nagyon remélem, hogy azokat most is a csapatom segítségére tudom fordítani, és bízom benne, hogy elérjük a célokat, amelyeket erre a párharcra, és a csütörtöki első mérkőzésre magunk elé tűztünk.”

A csapat, de Janisz Karabeljov számára különösen emlékezetes lehetett az előző szezon zárása, hiszen a záró fordulóban a ZTE elleni meccs utolsó labdaérintése győztes gólt eredményezett (2–1). Vajon a játékos sokat gondolt a nyári szünetben erre a szituációra, hogy erőt merítsen belőle a folytatáshoz?

„Nagyon köszönöm az egész csapatnak, hogy átélhettem ezt a szituációt, mindannyian sokat tettek érte – folytatta „Jani”. ­– Persze, nagyszerű érzés volt mindezt átélni, de ez már a múlt, amiből ugye nem lehet megállni, és immár az új feladatainkra koncentrálunk.”

Ami történetesen a Kajrat Almati elleni Ekl-selejtező. A felkészülés során mennyire lehetett kiismerni az ellenfelet?

„Különös, hogy ilyen messzire kellett utaznunk, és az eddig tapasztaltak alapján merőben más stílusú csapat vár ránk, mint amilyeneket a magyar bajnokságban megszoktunk. Vannak különleges játékosai az ellenfélnek, kérdés, őket mennyire tudjuk megállítani. Az esélyeket illetően pedig az első mérkőzést követően okosabbak leszünk.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló