Hat új ellenfél a Keleti csoportban

2022-07-10 09:36:23
Kisvárda FC

Elkészült az NB III-as bajnokság csoportbeosztása.

A Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ) elkészítették az NB III 2022-2023-as idényére érvényes csoportbeosztásait. Továbbra is hatvan csapat alkotja a mezőnyt, a résztvevőket három, egyenként húszas csoportba osztották.

Nem meglepő módon tartalékcsapatunk, a Kisvárda Master Good II a Keleti csoportba nyert besorolást. Az előző évihez képest nem ebben a bajnoki osztályban szerepel a feljutó Kazincbarcika, valamint a négy kieső, a Salgótarján, a Hidasnémeti, a Tállya és a Törökszentmiklós. Csatlakozott a Keleti csoport mezőnyéhez a Békés megyei bajnok, osztályozóval feljutott Köröladány, a Budapest-bajnokság győztese, az ugyancsak osztályozón keresztül érkező Pénzügyőr, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei és a Heves megyei bajnokként közvetlenül feljutó Karcag és Hatvan. Visszasorolták Keletre a BVSC-t (2020-2021-ben itt szerepelt, tavaly Nyugaton lett második), valamint idekerült az élvonalba feljutott Vasas tartalékcsapata. „Cserében” a legutóbbi kiírásban itt szereplő Újpest FC II az új idényben a Közép-csoportban szerepel. Velük együtt összesen négy fővárosi csapat szerepel a Keleti csoportban, abból három új belépő vagy visszatérő. Megyei rangadót ismét csak a Sényővel játszhatunk, más szabolcsi csapat nincs a mezőnyben.

A Keleti csoportban összesen öt (Békéscsaba II, Diósgyőr II, DVSC II, Kisvárda Master Good II és Vasas II) tartalékcsapat szerepel. Hasomló volt a helyzet tavaly is, akkor a hatodikként záró csapatunk érte el közülük a legjobb eredményt, miként 2020-2021-ben is, amikor ötödikek lettünk a harmadosztályban.


NB III: 2022-2023

A Keleti csoport mezőnye: Békéscsaba II, BKV Előre, BVSC, Debreceni EAC, Diósgyőr II, DVSC II, Eger, Hatvan, Füzesgyarmat, Hajdúszoboszló, Jászberény, Karcag, Kisvárda Master Good II, Körösladány, Pénzügyőr, Putnok, Sényő, Tiszafüred, Tiszaújváros, Vasas II


A borítófotón: Az új bajnokságban is tartalékcsapatunk ellenfele lesz a sárga mezes BKV Előre

Fotó: Ombodi Tamás


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló