Próbára tettük a világbajnoki döntőst

2022-07-02 14:21:24
Kisvárda FC

A Hajduk Split elleni első félidőben a vendégek sztárkapusa gondoskodott arról, hogy ne kerüljünk nagyobb előnybe. BESZÁMOLÓ, FOTÓGALÉRIA

Csendes kis település Bad Blumau, amelynek a forgalma alaposan megnőtt szombat délelőtt. A helyi sportpálya környékén amatőr futóversenyt rendeztek, aztán előbb a kisvárdai, majd a spliti futballkülönítmény futott be, hiszen a tavalyról már ismert helyszínen játszottuk a horvát Hajduk elleni edzőmeccset. Az elsőt az ausztriai edzőtáborban.

Ráadásul a Hajduk fanatikusai erre a mérkőzésre sem hagyták magukra a csapatukat, holott tudhatták, az erősebb sorral a Gent ellen péntek este 3–0-ra elvesztett mérkőzésen állt ki kedvenc klubjuk. Ott volt viszont a dalmátok csapatában Lovrencsics Gergő, aki a pálya jobb oldalát igyekezett bejátszani, a kaput pedig Danijel Subasic védte, aki 2018-ban világbajnoki döntőn őrizte a horvát válogatott kapuját.

Nem volt rossz érzés azzal szembesülni, hogy a vb-ezüstérmes kapus bő félóra után szitkozódik, hiszen sorra érkeztek a kapuja elé a kisvárdai támadók, akik nagyobbnál nagyobb helyzetekbe kerültek. A gólvonalon védte Milos Vranjanin szöglet utáni fejesét, majd Jasmin Mesanovic ugyancsak fejjel leadott próbálkozását, Driton Camaj pedig a lécre lőtt, majd a kivetődő kapusba. Közben azért megszereztük a vezetést, Mesanovic értékesítette a kipattanót – így a tavalyi, Rosztov elleni duplája (2–1) után ismét gólt szerzett ebben a létesítményben, csak most a másik kapuba.

A szünet után gyorsan kiegyenlített a Hajduk (a gólpasszt Lovrencsics adta), de az újabb helyzetek megint előttünk adódtak: Nagy Mihály Krisztián lövését már a cserekapus védte, Jasir Asani pedig fölélőtte a meccslabdát. Nem lett volna igazságos, ha elveszítjük a mérkőzést, de hogy maradjon a döntetlen, ahhoz Artem Odincovnak kellett büntetőt védenie a hajrában – ki sem pattant róla a labda.

Maradt tehát az iksz, legközelebb pedig hétfőn lépünk pályára a román Craoiva 1948 ellen.


ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–HAJDUK SPLIT (HORVÁT) 1–1 (1–0)

Bad Bumau, 300 néző

KISVÁRDA: Odincov – Peteleu (Hej, 69.), Kravcsenko (Széles, a szünetben), Vranjanin (Szőr, 69.), Leoni – Melnik (Lucas, a szünetben), Karabeljov (Szimovics, 69.) – Navrátil (Asani, a szünetben), Makowski (Ötvös, a szünetben), Camaj (Nagy M. K., 69.) – Mesanovic (Czérna, 80.)

HAJDUK: Subasic – Cubelic, Colina, Vukovic, Lovrencsics, Simic, Dimitrov, Atanaszov, Bliuk, Mlakar, Saric. Csereként pályára lépett: Sentic (kapus), Kacaniklic, Eduok, Brajkovic, Krolo, Letaj, Diamantakosz, Prpic, Petrasilo, Zulic

Gól: Mesanovic (30.), illetve Kacaniklic (50.)


A borítófotón: Az első kisvárdai meccsét játszó Milos Vranjanin csaknem bevette Danijel Subasic kapuját


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló