„Ezt az egy csapatot szerettük volna elkerülni”

2022-06-15 15:52:28
Kisvárda FC

Szakmailag és logisztikailag is nagy feladatot igényel a kazah csapat elleni kupapárharc – Révész Attila a sorsolásról

Négyezer-kétszáz kilométeres távolsággal, négyórás időeltolódással és persze a nem lebecsülendő játékerejű, a nemzetközi porondon tapasztaltabb ellenféllel is meg kell majd küzdenünk a klubtörténet első nemzetközi kupaporondos párharcában. Az Európai-konferencialiga (Ekl) selejtezőjének második fordulójában csapatunk a kazah Kajrat Almatival küzd meg – az első meccs július 21-én lesz a távoli közép-ázsiai országban, a visszavágó július 28-án, a Várkertben.

„A lehetséges ellenfelek közül ezt az egy csapatot szerettük volna elkerülni – jelezte Révész Attila sportigazgató, hogy nem volt konfettizés a klub háza táján a sorsolás nyilvánosságra hozatalakor. – A hosszú utazásra nagyon nehéz felkészülni, és lett volna olyan csapat, amely szakmailag és a szervezést tekintve is könnyebbnek ígérkezett volna. De ez van, innentől kezdve a szakmai stábunk az ellenfél feltérképezését tartja szem előtt, a logisztikai feladatok megoldásán pedig a klubalkalmazottak kezdtek el dolgozni. Ha már idáig eljutottunk, szeretnénk továbbjutni, a két csapat keretének értéke hasonló erősséget mutat, viszont kérdés, hogyan tudunk majd megbirkózni a körülményekkel, az átállással. Ha az ottani mérkőzésen sikerül jó eredményt elérni, akkor ezekkel a nehézségekkel a visszavágó előtt a kazahoknak is szembe kell majd nézniük. Rendkívüli dolog előtt állunk, ami a klub életében eddig nem adatott meg, ezzel élni szeretnénk, és mindenképpen tovább akarunk jutni.”

Lássuk, szakmailag milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a július 21-i bemutatkozásig.

„Az ellenfél számára előnyt jelent, hogy tart a kazah bajnokság, tizenkét fordulón már túljutottak a csapatok – így Révész Attila. – Csapatunknak is lesz lehetősége felkészülni, főleg, ha nem sok játékos cserélődik ki a keretben, ezért a hátralévő időszak tárgyalástechnikáját meghatározza, hogy megpróbáljuk azokat a futballistákat itt tartani, akik az elmúlt időben stabil alapemberek voltak. Mellettük azonnal bevethető egy-két új futballistára lenne szükségünk.”

Csapatunk a sorsolás ismeretében kezdi meg szerda délután ténylegesen is a felkészülést.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló