Egy mezőnyben a Liverpoollal

2022-05-30 19:07:57
VLA

Rangos lengyelországi tornán szerepelt a Várda LA U11-es csapata.

Életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak U11-es gyerekeink, akik Lengyelországban a Krakkó melletti, sóbányájáról híres Wieliczkában vett részt az akadémiánk életében eddig még nem látott klubok alkotta tornán.

A résztvevők között volt a portugál Sporting CP, a felnőtt csapata által éppen a hétvégén Bajnokok Ligája-döntőt játszó angol FC Liverpool, a horvát Dinamo Zagreb, a felnőtt szinten a téli edzőtáborban csapatunkkal is megmérkőző cseh Baník Ostrava, a szlovák MSK Zilina is.

Sajnos, a sorsolás szeszélye folytán szinte csak hazai csapatok ellen tudtunk játszani, de ebben a mezőnyben szerepelni is megtiszteltetés volt. A lengyelországi alakulatok az ottani elitet képviselték, így a két nap alatt komoly mérkőzéseken edződhettek a fiaink, akik a kezdeti megilletődöttség után felvették a torna résztvevőinek tempóját. A hazai korosztályos mérkőzések intenzitásától jóval komolyabb kihívással találkoztak, de minden mérkőzésen kiadtak magukból mindent, sok szép győzelmet arattak és a vesztes mérkőzésekből is nagyon sokat lehetett tanulni.


U11-ES NEMZETKÖZI TORNA, WIELICZKA

Eredmények: Várda LA–Beniaminek Krosnó 0­–0, –Pcimianka Pcim 2­–2, –Lech Poznan 0–1, –Arka Gdynia 2–1, –Zaglebia Lubin 0–5,–Csernihiv (ukrán) 2–0, –Wisla Kraków 3–2, –MSK Zilina (szlovák) 0–3,–Sandeczja Nowy Sacz 3–1 (a nemzetiséggel külön nem jelölt csapatok lengyelek)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló