Lányaink derekas helytállása

2022-05-30 16:51:22
VLA

Hét és nyolc szerzett góllal búcsúztak az idénytől a nagyobbak, az U16-osok a második helyen végeztek. FOTÓGALÉRIA

Lánycsapataink is befejezték szereplésüket: utolsó fellépésén az U19-es és az U16-os alakulat magabiztosan nyert, a legkisebbek vereséget szenvedtek a bajnokavató mérkőzésen. Mindhárom csapatunkról elmondható, hogy jól szerepeltek, egyre meghatározóbb szereplőivé váltak a maguk bajnokságuknak.

Az összesített mérlegükről szólva. Az U19-es hölgyek húsz meccsen harminc pontot gyűjtve a hatodik helyen végeztek a 11 csapatos mezőnyben. Az U16-os lányok a második helyen zártak a nyolc csapat alkotta mezőnyben, 14 meccsük közül csak a bajnok Eger elleni kettőt veszítették el, a többit megnyerték, gólkülönbségük imponáló, 128–37-es. Az U14-es kisasszonyok 16 meccsükből tizenegyet nyertek meg és ötöt veszítettek el, az így megszerzett 33 pont a negyedik helyhez volt elegendő a kilenc szereplőt felvonultató csoportban.


LÁNY REGIONÁLIS U19 KELETI CSOPORT, 22. FORDULÓ

Várda SE–Balmazújvárosi FC 7–1 (5–1)

VSE: Lovas L. – Farkas F. (Molnár L., a szünetben), Sütő B. (Pethő Zs., 68.), Szabó L., Farkas B. (Vedres K., 75.), Rácz B., Tugya N., Plesa T., Vámos V., Jávor Sz. (Szabó K., a szünetben), Kiss D. Edző: Márta Tibor

Gól: Kiss D. (15., 17. és 37.), Szabó L. (25. és 40.), Molnár L. (54.), Rácz B. (68.), illetve Rácz D. (11-esből, 13.)

Márta Tibor: – Utolsó bajnoki mérkőzésünkre már csak egy dolog volt kérdéses. Az, hogy meg tudjuk-e előzni a tabellán soros ellenfelünket. Kissé álmosan, körülményesen kezdtek a lányok, a korai, büntetőből kapott gól azonban felrázta őket. Több veszélyes támadást vezetve megfordították és magabiztosan nyerték meg a meccset. Köszönöm a szezonban nyújtott, kitartó munkájukat! Igazi lelkes csapat kovácsolódott belőlük, ha sikerül együtt tartani őket, még sok boldog pillanatot fognak szerezni a női futball szerelmeseinek.

A fotón: Az U19-es csapat a hatodik helyen végzett


LÁNY REGIONÁLIS U16 HNP KELETI CSOPORT, 15. FORDULÓ

Várda LA–Olasz Focisuli 8–4 (3–2)

VLA: Miklovicz – Vedres K., Farkas F., Kőrösi K., Márta R., Gonda, Plesa T., Nyalka, Ignéczi Zs. Csereként lépett pályára: Fodor I., Szabó Zs., Tari, Botta. Edző: Oláh Tibor

Gól: Farkas F. 4, Gonda 3, Botta

Oláh Tibor: – Már biztosnak mondható második helyezettként léptek pályára a lányok, viszont igazi presztízsmeccset játszottunk, a harmadik debreceniek ellen. Ezt átérezve mindent meg is tettünk a sikerért. Ellenfelünk próbált lépést tartani és három háromig, főleg pontrúgásokból, sikerült is. Ezután bő húsz perc alatt szerzett öt góllal magabiztos győzelmet arattunk. Ezzel két ezüstérem is született – a csapat a tabellán, Farkas Felícia pedig a góllövőlistán végzett a második helyen. Mindkettőhöz gratulálok!

A fotón: Az U16-os kisvárdai csapat a második helyen zárt


LÁNY REGIONÁLIS U14 HNP ÉSZAKKELETI CSOPORT, 18. FORDULÓ

Nyíregyháza Spartacus FC–Várda LA 3–0 (0–0)

VLA: Miklovicz – Szabó Zs., Kőrösi K., Bihari P., Márta R., Horváth L., Botta, Bihari Cs., Fodor I. Csereként lépett pályára: Miczu, Muskóczki N., Muskóczki D. Edző: Homokiné Bákonyi Mária

Homokiné Bákonyi Mária: – Mindkét csapat számára téttel bíró találkozó volt, a mi számunkra a bronz, a Szparinak az aranyérem lebegett a szeme előtt. Egyszerű volt a képlet, amelyik alakulat nyer, eléri célját. Ennek megfelelően kissé idegesen kezdtek a felek, mezőnybeli küzdelem dominált. A lefújás előtt tizenhárom perccel még gólnélküli volt az állás. Ekkorra fizikálisan, majd a kapott potyagól után mentálisan is elfáradtak a lányok, így ellenfelünk örülhetett a végén. Bajnoki címükhöz ezúton is gratulálok! A lányoknak köszönöm egész évben végzett alázatos munkájukat!

A fotón: U14-es lányaink épphogy lemaradtak a dobogóról, de szereplésük így is szépnek mondható


A borítófotón: Az U19-es csapatunk fölényes győzelemmel búcsúzott a bajnokságtól

Fotó: Ombodi Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló