U15: Fényesíthető az érem

2022-05-20 12:52:58
VLA

Dunántúli portyán mind a négy kiemelt bajnokságban szereplő csapatunk. BEHARANGOZÓ

Az utolsó mérkőzését játssza a bajnokságban a Várda LA U15-ös és U14-es csapata is. A nagyobbak (v)érmes reményekkel, hiszen harmadik helyen álló csapatunk akár a bajnoki címet is megszerezheti.

Ehhez több feltételnek is teljesülnie kell, az egyik, hogy a mieink legyőzik idegenben a sereghajtó Fehérvárt. Amennyiben a pontazonossággal, eggyel jobb gólkülönbséggel második helyezett Ferencváros is megveri az MTK-, akkor a kisvárdai siker különbségnek eggyel többnek kell lennie, mint a zöld-fehérekének. Az éllovas Debrecennek eggyel van több pontja, őket csakis győzelem esetén előzhetjük meg, és csak abban az esetben, ha a DVSC idegenben pontot veszít a Vasassal szemben. Egy azonban biztos: győzelem esetén érmes a VLA, a medál színét a riválisok eredményének függvényében lehet fényesíteni. Kár, hogy ezek a mérkőzések nem egyidőben kezdődnek, a mieink meccse ér véget a leghamarabb a háromból.

Amúgy a kiemelt, országos lefedettségű bajnokságokban szereplő mind a négy csapatunk a Dunántúlon játszik szombat délelőtt – Fehérvár mellett Felcsút, Győr és Zalaegerszeg a célállomás. Az U13-asok és az U12-esek ellenben itthon fogadják a Mezőkövesdet.


MLSZ ORSZÁGOS U19 B CSOPORT (9-16. HELYÉRT)

Szombat, 11.00: Zalaegerszegi TE FC (7.)–Várda LA (3.)

Török László, a VLA edzője: – A előző fordulóban futballérzelmekkel telített mérkőzést játszottunk, amiből nem jöttünk ki jól, vereséget szenvedtünk. Viszont ezek is mi voltunk, meg azok is, akik előtte négy hétig veretlenül meneteltünk, és kiválóan játszottunk. Szeretném, ha Zalából a csapat újra pozitív élményekkel térne haza Kisvárdára.


MLSZ ORSZÁGOS U16 A CSOPORT, 13. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Puskás Akadémia FC (1.)–Várda LA (3.)

Belényesi Miklós, a VLA edzője: – A címvédőhöz látogatunk, amely idén is nagy esélyese a bajnoki címnek. A héten már látszódott a játékosokon, hogy a szezon végéhez közeledünk, ezért megtörtük a ritmust egy csapatépítő programmal, ami ragyogóan sikerült. Csak akkor lehet esélyünk pontot vagy pontokat szerezni, ha mindenki a tudása legjavát adja és nagyon kevés hiba csúszik a játékunkba. Ugyanakkor az ilyen mérkőzések a legjobbak a fejlődés szempontjából, ezért már nagyon várjuk!


MLSZ ORSZÁGOS U15 KIEMELT CSOPORT, 22. FORDULÓ

Szombat, 10.30: Mol Fehérvár FC (12.)–Várda LA (3.)

Katona György, a VLA edzője: – A szezon utolsó mérkőzése következik, ami elég nagy téttel bír. Az egész éves, de főleg a tavaszi szereplésünknek köszönhetően az utolsó percig versenyben vagyunk a bajnoki címert. Szeretnénk minél előrébb végezni, ehhez megfelelő eredményt elérni, de bárhogy is alakul, nagyon büszkék vagyunk a csapatunkra!MLSZ ORSZÁGOS U14 KIEMELT CSOPORT, 26. FORDULÓ

Szombat, 10.00: ETO FC Győr (10.)–Várda LA (8.)

Törtei Tamás, a VLA edzője: – A felemás szezon utolsó mérkőzése után szeretnénk három ponttal hazatérni Győrből, ehhez hozzá tud bennünket segíteni a három új igazolás. A legutóbbi két meccsen látottak alapján abszolút esélyesek vagyunk.


MLSZ ORSZÁGOS U13 ÉSZAKKELET, 25. FORDULÓ

Szombat, 13.00: Várda LA–Mezőkövesd Zsóry FC*

Oláh Levente, a VLA edzője: – Kellemetlen stílusban játszó, mélyen a saját térfelén védekező csapat érkezik hozzánk, amely ellen nem egyszerű játszani. Szeretnénk minél több lehetőséget kialakítani és ezeket jó százalékban kihasználva nyerni hazai környezetben.MLSZ ORSZÁGOS U12 ÉSZAKKELET, 25. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Várda LA–Mezőkövesd Zsóry FC*

Deák Béla, a VLA edzője: – Hetek óta nagyszerű motivációval és mentalitással edzenek a srácok, ennek pozitív hozadékát szeretném a hátralévő mérkőzéseken is viszontlátni. Hasonló mérkőzésre számítok, mint az eddigi egymás elleni találkozóink voltak, hogy mélyen visszahúzódva, a támadás lehetőségét teljesen feladva játszanak ellenünk. Ha korán sikerül áttörnünk a védelmüket, akkor simább mérkőzés is kerekedhet belőle, de természetesen, mint minden találkozóból, ebből is minél többet szeretnénk kihozni a játék minden elemében, és szeretnénk tovább folytatni a jó sorozatunkat a céljaink elérése érdekében.


* Ezekben a bajnokságban a szövetség nem tart nyilván tabellát


A borítófotón: Az U15-ös csapat helyzetbe hozta magát, a bajnoki cím sem elérhetetlen a számára

Fotó: Ombodi Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló