Ennek így kellett zárulnia

2022-05-16 03:41:26
Kisvárda FC

A hazai győzelemmel biztosan megszerezte második helyezését a Kisvárda Master Good. BESZÁMOLÓ

Negyedik NB I-es évünkben harmadszor játszottunk hazai pályán az utolsó fordulóban, és bár a tét nem arról szólt, mint 2019-ben és 2020-ban (a bennmaradás), szépen megteltek a lelátók, a hangulat olyan volt, mint amikor egy meccsen dőlt el a következő évi NB I-es szereplésünk.

Pedig pusztán arról volt szó, az élvonalban a végletekig kiélezett utolsó fordulóig szokott közönség szomjazta az újabb sikert, és azt, hogy miután a kisvárdai csapat az elsőtől a 32. fordulóig egyszer sem állt a harmadik helyezéstől hátrébb, hátha most is meg tudja őrizni a második pozícióját.

A ZTE nem túl motiváltan és öt vereségből érkezett a számára legmesszebben lévő csatatérre, és a házigazda az első, valamire való akcióból megszerezte a vezetést. Csapatunk visszavett a tempóból, ráadásul – szemben az októberi meccsel, amikor a spori megadta, majd a VAR visszavonta a büntetőt –, ezúttal Pintér Csabát meggyőzték a monitoron látottak, Tajti Mátyás pedig egyenlített.

A második félidőben ugyan egykapuztunk, de egy esetben megúsztunk egy veszélyes zalai ellentámadást, a Dombó Dávidot a kapuban helyettesítő Artem Odincov előtt ment keresztbe egy veszélyes baloldali középre adás. Tekintve, hogy a Honvéd vezetett Felcsúton, a döntetlen nem számított rossz eredménynek a második hely megőrzését illetően, de semmi esetre nem akartunk döntetlennel „ünnepelni”, a vereségről hallani sem akartunk. A győzelmet a szögletek és a közelről járó szabadrúgások kínálták tálcán, mígnem Jasir Asani kanadai módon belőtt „korongja” után Janisz Karabeljov közvetlen labdába szúrása után született meg a ráadásban.

Győzelem után jöhetett tehát a fieszta!


OTP BANK LIGA: 33.FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD­–ZALAEGERSZEGI TE FC 2–1 (1–1)

Várkerti Stadion, 3125 néző, v.: Pintér Cs. (Szalai B., Márkus T.)

KISVÁRDA: Odincov – Peteleu (Hej, 88.), Prenga, Kravcsenko, Leoni – Melnik (Zlicsics, 88.), Karabeljov – Asani, Ötvös (Makowski, 76,), Bumba (Navrátil, 76.) – Camaj (Mesanovic, 65.). Vezetőedző: Erős Gábor

ZTE: Demjén P, – Huszti A., Lesjak, Mocsi, Szerafimov, Gergényi – Spoljaric (Halilovic, 67.), Szankovics, Bedi – Ubochioma (Szalay Sz., 78.), Tajti M. Megbízott edző: Molnár Balázs

Gólszerző: Leoni (1–0) a 13., Tajti M. (11-esből, 1–1) a 37., Karabeljov (2–1) a 92. percben


A gólok története

13. perc: Ötvös játszott össze Asanivel a jobb oldalon, előbbi beadása után Bumba középen sarokkal nem találta el a labdát, amit Leoni hat méterről ballal az üres kapu közepébe lőtt, 1–0.

37. perc: Huszti András jobboldali, nagy bedobása után Szerafimov csúsztatta tovább a tizenhatoson belül a labdát, ami Kravcsenko kezét érintette. A labda nagyjából két perc múlva került játékon kívülre, Pintér Csaba a VAR segítségét kérte, és a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőből Tajti Mátyás jobbal a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 1–1.

92. perc: Asani adott balról középre, Karabeljov pedig a védőket megelőzve, öt méterről jobbal a léc alá pörgette a labdát, 2–1.


A borítófotón: Janisz Karabeljov jókor szúrt a labdába, amely a léc alá vágódott, kialakítva a 2–1-es végeredményt

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló