Július 21-én lépünk a kupaporondra

2022-05-10 22:29:02
Kisvárda FC

Az Európa-konferencialiga bennünket is érintő sorsolását június 15-én tartják.

Azzal, hogy csapatunk már biztosan dobogós helyen végez az OTP Bank Liga 2021-2022-es idényének zárásakor, eldőlt, hogy a Kisvárda Master Good ott lehet a harmadik számú európai versenysorozat, a Konferencialiga 181 csapatos mezőnyében. A megmérettetéseket a selejtezőben kezdjük, annak is a második fordulójában (az első körben mindhárom magyar induló vagyis rajtunk kívül a Puskás Akadémia és a Fehérvár vagy a Paks is erőnyerő lesz) kezdjük, a főtáblára jutáshoz három párharcot kellene sikerrel megvívni.

Az is biztosnak látszik, hogy az úgynevezett koefficienspontok (nekünk 3.275 van belőle) alapján a második selejtezőkörben a Kisvárda, a Puskás és a Paks nem lesz kiemelt, ha viszont szerdán a Ferencváros nyeri a kupát, és így kikaparja a Fehérvárnak az indulási jogot, akkor a Vidi igen.

A selejtező második fordulójában 90 csapat lesz érintett, vagyis 45 párosítást készítenek majd el az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) főhadiszállásán, Nyonban. Ugyan több bajnokságban még nem ismert az indulók kiléte, de a biztos második fordulós résztvevők között ott találni a görög PAOK, az izraeli Maccabi Tel-Aviv, a norvég Molde FK, a bolgár CSZKA Szófia, a horvát NK Osijek, a szlovák Spartak Trnava vagy éppen a svéd AIK nevét.

Ezen csapatok mellett akár belga, holland és portugál riválisokba is belebotolhat csapatunk (igazi nagyágyúba aligha), ha viszont az UEFA a sorsolásnál alkalmazza a területi elvet, akkor a környékbeli országok reprezentánsai jöhetnek elsősorban szóba.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló