„Szeretnénk megtartani ezt a pozíciót”

2022-05-07 15:03:55
Kisvárda FC

Maradt még motiváció, csapatunk ráhajt a második hely megőrzésére. BEHARANGOZÓ

Elérkeztük az utolsó két fordulóhoz az OTP Bank Ligában, ami előtt biztossá vált, hogy csapatunk, a Kisvárda Master Good dobogós helyen zár, és az Európa-konferencialigán keresztül kiléphet a nemzetközi porondra. Mégsem tét nélküli az utolsó két meccs, hiszen a második helyen állva reális az esélye az ezüstérem megszerzésének is. Ebben a tudatban utazott el csapatunk a vasárnap kora délutáni (kezdés 14.05-kor) paksi bajnokira.

„Az Újpest elleni sikert, a biztos harmadik helyet szolidan megünnepeltük a szurkolóinkkal, de nem engedtük el magunkat, péntek reggel már edzés volt – számolt be a csütörtök este óta történtekről Erős Gábor vezetőedző. – Az ezüstérem megszerzése hatalmas motivációt jelent a csapatnak, két mérkőzés van hátra, és ha már idáig eljutottunk, akkor szeretnénk megtartani ezt a pozíciót.”

Az Újpest elleni meccs lefújásához képest nagyjából 66 óra múltán kell pályára lépnie csapatunknak (mintha létezne egy 72 órás szabály, de ezt inkább hagyjuk...), így bizonyára nagy jelentősége lesz annak, ki mennyire friss az újabb bajnoki előtt.

„A Honvéd elleni bajnokit is beleszámolva három mérkőzéses egységben gondolkodtunk, szerencsére megvan minden lehetőségünk a regenerálódásra és létszámban is megvagyunk – folytatta Erős Gábor. – A keret erősségét is bizonyítja, hogy tudunk a játékosok fizikai állapotára is figyelni, és cserélni azokat, akik esetleg nincsenek a legjobb állapotban, és a változtatások nem befolyásolják a minőséget.”

Pakson még nem tudott nyerni a Kisvárda, ahogy ebben a naptári évben idegenben is nyeretlenek vagyunk. Képes lehet arra a csapat, hogy mindkét rossz sorozatot megszakítsa végre?

„Nagyon bízom benne, miként annak a mondásnak az igazságtartalmában is, hogy semmi sem tart örökké – reménykedik a vezetőedző. – Nagyon szeretnénk, ha ezek a sorozatok megszakadnának. Azt is tudjuk, hogy a Paksra szerdán kupadöntő vár, biztos, hogy azt is szem előtt tartják. Ami viszont számunkra fontos az az, hogy a második helyezésüket szeretnénk megőrizni, ehhez az kell, hogy a vasárnapi idegenbeli mérkőzésen is megszerezzük a három pontot. Ez nem egyszerű feladat, de szeretnénk meglovagolni az esélyt.”


A borítófotón: A paksi mérkőzésen a friss erők kerülhetnek főszerepbe

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló