Belső védőnk Barcelonába tart

2022-03-21 13:03:35
Kisvárda FC

Ha minden jól megy, a spanyolok és Grúzia ellen is pályára léphet az albán válogatott színeiben.

Herdi Prenga utólagos meghívást kapott az albán válogatottba, belső védőnkre az olasz Edoardo Reja szövetségi kapitány számít a szombati, spanyolok elleni idegenbeli és a jövő keddi, március 29-i, grúzok elleni hazai barátságos mérkőzésen.

A 27 éves játékos horvát-albán kettős állampolgár, utánpótláskorú játékosként mindkét ország színeiben szerepelt a nemzeti csapatban (a horvátoknál U17-es és U19-es korában, az albánoknál U21-ben), felnőtt szinten az albánok színeiben lépett pályára, és ezzel eldőlt, hogy a jövőben is csak ott szerepelhet a zadari, tehát horvátországi születésű játékos. A kétszeres felnőttválogatott Herdi Prenga tétmeccseket játszott Albánia színeiben, hiszen 2018-ban Izrael (1–0) és Skócia (0–2) ellen szóhoz jutott a Nemzetek Ligájában a horvát Inter-Zapresic játékosaként. Azóta a lett Riga FC színeiben kétszeres bajnokcsapat tagja is volt, Kisvárdára tavaly télen érkezett, és most arra készül, hogy csapatunkkal is kilépjen a nemzetközi porondra.

„Nagyon megtisztelő, hogy beválogatottak, kicsit izgatott vagyok, nem szeretnék csalódást okozni – mondta a hétfőn éppen a zürichi repülőtéren utolért Herdi Prenga. – Azon leszek, hogy mindkét mérkőzésen pályára tudjak lépni, ha kétszer tíz percre, azt is el tudnám fogadni. A lényeg, hogy gyarapítani tudjam válogatottságaim számát. Mindkét meccs nagy élménynek ígérkezik, hiszen Spanyolország ellen játszani felemelő, miként hazai környezetben is pályára lépni.”

A spanyolok elleni mérkőzés helyszíne Barcelona lesz, igaz, nem a messzeföldön híres Camp Nou, az FC Barcelona otthona, hanem az Espanyol Cornellá-El Pratban található stadionja, az RCDE Stadium (képünkön). A grúzok ellen Tiranában, az Air Albania Stadionban lépnek pályára Prengáék.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló