Folytatódhat a sorminta

2022-02-18 16:37:24
Kisvárda FC

Az idegenbeli döntetlen után hazai pályán újra győzelemre törünk, ezúttal a Paks ellen. BEHARANGOZÓ

Míg két hete, a Budapest Honvédnál történt edzőváltás miatt nem igazán tudtuk, hogy milyen stílusban futballozó ellenfél érkezik Kisvárdára, addig a szombati riválisról, a Paksi FC-ről második éve köztudott, hogy a támadófutballt totálisan felvállaló csapat lesz az ellenfelünk. Mi vezethet eredményre? A soknál is több gólt kell ellenük szerezni, vagy kevés elért találatra kényszeríteni a tolnaiakat?

„A Paksnak Bognár György irányítása óta megszokott játékstílusa van, amire fel lehet készülni, bár nem könnyű ellene futballozni – kezdte a válaszadást Erős Gábor, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ellenfelünk nagyon attraktív futballra törekszik, a támadó stílusból adódóan nem véletlen, hogy már ötven szerzett gólnál tart a bajnokságban. Az erősségeik mellett ugyanakkor ismerjük a sebezhető pontjaikat is, amelyeket igyekszünk majd kihasználni. Csapatunkra nem feltétlenül az a jellemző, hogy a gólzápor közepette eggyel többet akar szerezni, mint az ellenfél, attól azért fegyelmezettebbek vagyunk, ugyanakkor a mezőnyben mi szereztük a harmadik legtöbb gólt és mi kaptuk a második legkevesebbet. Nem akarunk belemenni egy ad hoc jellegű játékba, a saját stílusunkban szeretnénk futballozni, és nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése.”

Leszámítva a szinte napra pontosan egy éve játszott paksi meccset (amelyen 3–0-s vereséget szenvedtünk), az utóbbi időben nem lehet panaszunk a tolnaiak elleni eredményességre. Ennek az lehet most is a titka, ha ráerőltetjük a stílusunkat az ellenfélre?

„A Paks a hosszabb labdákkal a két erős centerét keresi, közülük Ádám Martin szenzációs formában futballozik, húsz góllal vezeti a góllövőlistát, az elmúlt nyolc fordulóban pedig egyaránt eredményesnek bizonyult – így Erős Gábor. – Nagyon szeretnénk, ha ez a sorozata itt szakadna meg nálunk, ennek egyik feltétele, hogy minél távolabb tartsuk a kapunktól. Igen, szeretnénk a saját játékunkat agresszívan rájuk erőltetni, ezáltal megnyerni a mérkőzést. Ebben az évben kétszer játszottunk idegenben döntetlent, közte itthon nyertünk, ennek a sormintának a folytatását várjuk. Az idegenben szerzett pontnak is van értéke, de az akkor nagyobbodik igazán fel, ha hazai pályán győzni tudunk. Látjuk, hogy senki sem adja olcsón a bőrét, nem egyszerű a pontokat gyűjteni, de mi azon vagyunk, hogy ez sikerüljön.”


A borítófotón: Jóleső érzés lenne, ha a meccs után ismét lenne mit ünnepelni a szurkolókkal

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló