Másodszor is gól nélkül a lilákkal

2022-02-11 23:21:16
Kisvárda FC

A második félidőben kezdeményezőbb futballra váltottunk, de nem sikerült kicsikarni a győzelmet – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Kicsivel több, mint három nap alatt másodszor játszottunk Újpesten, a keddi Mol Magyar Kupa-nyolcaddöntő után péntek este a bajnokin volt a sor. Sirathattuk a kupakiesést, de ebben az évben a bajnokság a mi terepünk, hét, veretlenül megvívott meccsel a hátunk mögött vártuk ezt a meccset.

Az újpesti edző nyolc játékost hagyott meg a keddi győzők közül, nálunk viszont csak Ionut-Andrei Peteleu és Herdi Prenga maradt meg a kezdő tizenegyben. Erős Gábor vezetőedző a meccs előtt azt mondta, hogy csak az ellenfél lesz ugyanaz, a mérkőzés más. Annyiban nem volt az, hogy az első félidő éppúgy gól nélkül zárult, mint legutóbb, a csapatokat az óvatos futball jellemezte. Vendégoldalon Jasir Asaninak volt két veszélyesebb lövése, újpesti részről pedig Giorgi Beridze jutott kétszer is lehetőséghez, a másodiknál már vetettük a keresztet, de Dombó Dávid lábbal valahogy kipiszkálta a labdát. A meccs elején volt egy tizenegyesgyanús szituáció, amit a VAR-ral elemeztek (Dombó és Prenga fogta közre Branko Pauljevicset), ám nem kapott büntetőt a házigazda.

A második játékrészben kezdeményezőbb futballra váltottunk, többet járattuk a labdát, ha pedig kellett, hátul Anton Kravcsenkóval az élen sallangmentesen tisztázott a védelem. Nagyobb szerep jutott a szélsőknek, megsokszorozódtak a baloldali beadások, az egyik után Jasmin Mesanovic kevéssel fejelt mellé. Dombó kiütötte Nemanja Antonov éles szögből veszélyesen kapura lőtt labdáját – ez a szabadrúgás kínálta a hazaiak előtt a legnagyobb esélyt a második játékrészben. Akkor pedig rossz érzésünk támadt, amikor Csongvai Áron szinte ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást, mint ahonnan kedden győztes gólt lőtt a hosszabbításban, de ezúttal magasan fölé lőtt. A legvégén nagy fölénybe kerültünk, éppúgy, mint Debrecenben, de a vége ugyanaz lett – gólnélküli döntetlen, pedig előbb Peteleu előtt kínálkozott ígéretes lövőhelyzet, a ráadásban pedig Mesanovic elől mentettek a védők. Ebben a bajnokságban a két csapat már másodszor játszott egymással 0–0-t.

Megnőtt az étvágy, ennek az újpesti döntetlennek most nem igazán tudunk örülni, ami első NB I-es éveinkben még elképzelhetetlen volt. Olyan szempontból elfogadható eredmény az iksz, hogy nem kaptunk ki, vasárnap délutánig a második helyezésünk biztosnak mondható, ami húsz lejátszott meccs után azért nem mutat rosszul.


OTP BANK LIGA: 20. FORDULÓ

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Szusza Stadion, 1810 néző, v.: Berke (Bornemissza, Márkus T.)

ÚJPEST: Banai – Kastrati, Kutrumbisz (Diaby, a szünetben), Kuusk, Antonov – Csongvai, Bjelos – Pauljevics (Simon K., 78.), Mitrovics, Beridze – Croizet (Viana, 68.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

KISVÁRDA: Dombó – Peteleu, Kravcsenko, Prenga, Leoni – Melnik (Karabeljov, 81.), Ötvös (Zlicsics, 81.) – Asani (Camaj, 69.), Makowski (Navrátil, 70.), Bumba – Mesanovic. Vezetőedző: Erős Gábor


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló