Reccsent a csont, zsibbadt a boka

2022-02-07 09:59:35
Kisvárda FC

Korosztályos válogatott játékosunk, Czérna Erik szárkapocscsont-törést szenvedett.

A kemény, már-már durva meccset szokták némi humorral úgy jellemezni, hogy többször fordult a mentő.

Nos, NB III-as csapatunk vasárnapi, tiszaújvárosi edzőmeccsére valóban kétszer kellett a mentőt hívni – mindkétszer a mi játékosunkhoz. És még csak nem is volt durva a meccs...

Előbb az első félidő végén Czérna Erikhez, majd a második játékrész közepén Simon Mátyáshoz. Mindketten a miskolci kórházban kötöttek ki, ahonnan már hazaengedték őket, de tartalékcsapatunk hangulatának nem tettek jót a történtek, a bajnoki főpróbán aratott 1–0-s győzelem sem jelentett vigaszt. Főként, hogy az előszezonban ez már a harmadik ilyen eset: a törökországi edzőtáborban Vass Ottó szenvedett súlyos sérülést.

Czérna Erikről most normális helyzetben arról írhatnánk, hogy miként sikerült számára a múlt heti U19-es válogatott edzőtábor, a bosnyákok ellen játszott két felkészülési meccs, és hogy számít-e játéklehetőségre felnőtt csapatunkban, az Újpest elleni keddi kupameccsen. Az élet azonban átírta a forgatókönyvet.

„Eredetileg egy félidőt játszottam volna Tiszaújvárosban, pontosan azért, mert szó volt róla, hogy kedden Újpesten lehetőséghez jutok – mondta a baleset kapcsán 18 éves, saját nevelésű középpályásunk, Czérna Erik. – Hét-nyolc percet kellett volna kibírnom... Arra emlékszem, hogy az ellenfél játékosával harcoltunk a labdáért, majd mindketten elestünk, ő a testsúlyával a lábamra, és már hallottam is a reccsenést, majd zsibbadni kezdett a bal lábam. Aztán be is dagadt a bokám, kihívtuk a mentőt, a miskolci kórházban pedig megállapították a szárkapocscsont-törést. Szerencsére nem mozdult el a csont, így nem kell műteni, bár ezügyben kedden, a kontrollvizsgálat után leszünk okosabbak. Fekvőgipszet kaptam, amit hat hétig kell viselnem, nem tudom, hogyan fogom kibírni. Lelkileg megviselt az eset, többször elpityeregtem már magam, hiszen Tímár Krisztián szövetségi edző is dicsért a bosnyákok elleni két meccs után, esélyem lett volna a válogatottal kiutazni a február végi spanyolországi tornára, ahol a selejtező elitkörében szereplő keretbe is bejátszhattam volna magam. Közben szerettem volna bizonyítani az NB I-es csapatunkban is, ehhez képest most itthon, gipszben fekszem. Az ad reményt, hogy hátha nem kell műteni, és akkor a tavasz végére visszatérhetek a pályára.”

Simon Mátyás a pályára küldése után egy perccel, az első fejpárbajnál szenvedett sérülést: megcsúsztatta a labdát, az ellenfele pedig a tarkójába fejelt. Agyrázkódást szenvedett, a fején a sebet össze kellett varrni, ezt ugyancsak a miskolci kórházban tették meg. Az ő felépülése rövidebb időt vehet igénybe.

A sérülések miatt nem hibáztathatók a tiszaújvárosiak, akik végig segítőkészen álltak a történtekhez, többször bocsánatot kértek, játékosainknak jobbulást kívántak.

Mi is ezt tesszük. Várunk vissza benneteket, Czérna Erik, Vass Ottó és Simon Matyi!


A borítófotón: Czérna Erik hat hétig fekvőgipszet kénytelen hordani. Kitartást, Erik!


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló