Soha ne add fel!

2022-02-05 18:11:56
Kisvárda FC

Kétszeri hátrányból fordítva találtunk vissza a győztes útra. BESZÁMOLÓ

Ez pontosan úgy kezdődött, mint a két csapat legutóbbi, fővárosban játszott mérkőzése!

Akkor is a vendégek (azaz mi) jutottak gyors előnyhöz, most is, amire jött a szinte azonnali egyenlítés, miként szombaton délután is. Vagyis gyorsan kialakult az 1–1-es eredmény, kezdődhetett minden elölről. A kapunkban Artem Odincov állt, miután Dombó Dávid koronavírusteszt-eredménye nem tette lehetővé a bevetését, és a szakmai stáb is merőben új volt – Erős Gáborral az élen szinte mindenkit helyettesíteni kellett a kispadon.

Úgy tűnt, ezúttal nem kell annyit várni az újabb gólra, mint Kispesten, amikor a hosszabbításra maradt a döntés, csakhogy Claudiu Bumba két nagy helyzetet is kihagyott szünetig, közben Jasmin Mesanovic is rontott. A két második ziccerünk már újbóli Honvéd-előnynél maradt ki, merthogy egy kontrát végigvitt, és újra gólt szerzett az új tréner, Nebojsa Vignjevics vezette fővárosi alakulat.

Fokozta a nyomást a második félidőben a csapatunk, és még akkor szerezte a gólt, hogy ne váljon kapkodóvá a játéka. A csereként beállt Driton Camaj kapusról kipattanó labdáját segítette a gólvonal mögé Bumba, aki egycsapásra pozitív hőssé vált. Bohdan Melnik pedig nyerőemberré (persze csak az újabb találatnál is ragyogóan meglóduló Camajjal együtt), hiszen kisvártatva vezetést jelentő gólt szerzett.

Ami győztessé avanzsált, mert sikerült elfojtani a Honvéd megújuló próbálkozásait, a végén pedig kiszurkoltuk, hogy a VAR se lássa annak a tizenhatosunkon belüli szituációt, ami szabad szemmel sem tűnt annak – tizenegyesnek.

Hétre nyújtottunk veretlenségi sorozatunkat, egyúttal 2022-ben először nyertünk. Nagyot mentünk érte, kétszeri hátrányban sem adtuk fel.

Megérte!


OTP BANK LIGA: 19. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–BP. HONVÉD 3–2 (1–2)

Várkerti Stadion, 2100 néző, v.: Bognár T. (Bornemissza, Aradi)

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni – Melnik, Ötvös – Asani (Navrátil, 81.), Makowski (Camaj, 64.), Bumba (Zlicsics, 82.) – Mesanovic (Gosztonyi, 88.). Vezetőedző: Révész Attila

HONVÉD: Szappanos – Petkovics, Batik, Klemenz, Tamás K. – Petrusenko (Nagy G., 89.), Hidi P. (Machach, 61.) – Nagy D. (Banó-Szabó, 80.), Zsótér (Májer M., 80.), D. Drazsics – Lukics. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerző: Batik (0–1) a 3., Kravcsenko (1–1) a 11., Zsótér (1–2) a 29., Bumba (2–2) a 66., Melnik (2–3) a 68. percben


A gólok története

3. perc: Zsótér jobboldali, ballábas szöglete után Batik Csirkovicsot és Kravcsenkót is túlugorva, 6 méterről a bal felső sarokba fejelt, 0–1.

11. perc: Baloldali kisszöglet után Bumba adott középre, Lukics röviden, ráadásul középre mentett, Hej 20 méterről, egyből lőtt, a labdát Kravcsenko kezelte le, majd 6 méterről jobbal a kapu közepébe lőtte, 1–1.

29. perc: Hidi Patrik szöktette a bal oldalon Tamás Krisztiánt, aki futtából középre adott, Zsótér pedig 7 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 1–2.

66. perc: Camaj húzott balról befelé, 15 méteres lövése után Szappanos kiütötte a labdát, Bumba pedig két lépésről ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–2.

68. perc: Megint Camaj futott el a bal szélen, átadására Melnik érkezett, az átvétele után elpattant tőle a labda, de Tamás Krisztiánról visszakerült elé, és 6 méterről ballal a bal sarokba lőtte, 3­­–2.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló