Hatalmas megtiszteltetés érte

2021-12-01 17:00:47
Kisvárda FC

Az MTK elleni meccsen csapatkapitányként debütáló játékos is várja, hogy visszatérjen a poszt eredeti birtokosa.

Szlobodan Szimovics az MTK elleni mérkőzésen először viselhette a kisvárdai csapatkapitányi karszalagot, ezzel ő a nyolcadik olyan futballista, aki a kezdés előtt választhatott és zászlót cserélhetett az ellenfél „csékájával”.

Lucas elhúzódó sérülése alatt Dombó Dávid lett a csapatkapitány, az ő kiesésével kellett a múlt szombatra újabb helyettest találni, akit a 32 éves szerb középpályás személyében találtak meg.

„Amikor kiderült, hogy Dávid nem tud védeni, nem gondoltam arra, hogy enyém lehet ez a tisztség – vallotta be Szlobodan Szimovics. ­– A meccs napján a közös ebédnél szólt Erős Gábor megbízott vezetőedző, hogy rám gondolt, amit köszönettel elfogadtam, egyben tudattam vele, hogy ez hatalmas megtiszteltetés a számomra. A tapasztalatom révén jöhettem szóba, illetve bízok benne, hogy valamilyen szinten példát tudok mutatni a csapattársaimnak. Még egyszer köszönöm a lehetőséget, de azt tudnia kell mindenkinek, az igazi kapitányunk Lucas, akinek a visszatérését velem együtt mindenki nagyon várja az öltözőn belül.”

A csapattársaival együtt a vasárnapi Fehérvár elleni meccsre készülő Szimó elmondta még: korábbi csapatai közül a fehérorosz Dinamo Minszkben viselhette a csapatkapitányi karszalagot. Vagyis akkor is hasonló helyzetben volt, mint most: idegenlégiósként esett rá a választás.

Lucas ebben a naptári évben elhúzódó derékbántalmai miatt már nem tud pályára lépni, szeretné, ha a téli felkészülés kezdetére teljesen rendbe jöjjön. Ő a csapatkapitányi karszalagot annyiszor viselte az NB I-ben, ahányszor tagja volt a kisvárdai kezdő tizenegynek – 81 alkalommal. Ebben a tekintetben elsősége még sokáig nem forog veszélyben.


A kisvárdai csapatkapitányi karszalagot viselték a meccsek kezdésének pillanatában az NB I-ben:

Lucas: 81

Dombó Dávid: 26

Vári Barnabás: 1

Gheorghe Grozav: 1

Gosztonyi András: 1

Tischler Patrik: 1

Hej Viktor: 1

Szlobodan Szimovics: 1


A borítófotón: Szlobodan Szimovics, ahogy megszoktuk tőle, csapatkapitányként is csúszott-mászott

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló