Mesés gólok után „Mesás” zárszó

2021-11-27 18:20:01
Kisvárda FC

Nyakunkon a tél, de egyszerre éreztük magunkat a strandon és repülőnapon – BESZÁMOLÓ.

Nemcsak a Gyirmót elleni döntetlennek szólt, hogy több helyen is változott a kisvárdai összeállítás az MTK elleni mérkőzésre. Egyrészt Lazar Csirkovics felépült sérüléséből, így visszanyerte helyét a védelem tengelyében, amely mögött most nem Dombó Dávid állt a kapuban. A múlt hónap legnagyobb védéséért járó különdíjat ezennel megkapó játékosunk egy héttel korábbi sérülése nem jött rendbe, így bajnoki meccsen először állhatott kezdőként a kapuba Artem Odincov.

Andrei-Ionut Peteleu ezúttal a védelem jobb oldalán játszott, minthogy Matheus Leoni a balon újra rendelkezésre állt. És bekerült Jasir Asani is, aki a meccset megelőzően a házi góllövőlistát vezető Jaroslav Navrátil helyét foglalta el. Új minőségében az első hazai meccsén irányító Erős Gábor döntése a hetedik percben igazolódni látszott, fél óra elteltével pedig egyértelműen nyerő húzás lett, hiszen akkorra Asani két góljával 2–0-ra vezettünk. Az első előtt olyan jelenetek játszódtak le, amit nyáron a strandokon szoktunk látni a „stukkolós” játékok alkalmával, a másodiknál kapóra jött, hogy úgymond tükörszélsőt játszik, és a jobb oldalon szépen ki tudta fordítani a bal belsőjét. Néhány percig a VAR-helyiségben még dolgoztak a gól jóváírásán, de Erdős József játékvezető csak középre mutatott.

Előtte a sárga lap helyett tévedésből a pirosat mutatta fel Palincsár Martinnak, akivel szemben végül korrigálta az ítéletet. Az MTK játékosa aztán szünet előtt megkapta a sárga-piros kombót is, mivel a műesésnek vélt megmozdulása újabb figyelmeztetést ért. Vélhetően az ő első futballista a világon, akinek egy meccsen kétszer-kétszer mutatták fel a sárgát és a pirosat is...

Létezik egy olyan mondás, miszerint a futballban a 2–0 a legrosszabb félidei eredmény (de mit mondjanak azok, akik mondjuk 0–5-re állnak ilyenkor...), erre rácáfolva szünet után gyorsan szereztünk még két gólt. Az első, tehát összességében a harmadik előtt annyit volt a levegőben a labda, hogy repülőnapon éreztük magunkat – Ötvös Bence zseniális gólpasszát Matheus Leoni váltotta gólra. Aztán Claudiu Bumba is mesés befejezést választott, majd jött a „Mesás” lezárás, hiszen centerünk a két gólpassza után feltette a koronát a szombati teljesítményére.

Csapatunk jól reagált az előző, ráadásban kapott gól miatti pontvesztésre, a korai vezetéssel győzelmi mederbe terelte a meccset, a kiállítást követően pedig végképp kifejezte erőfölényét. Vasárnap estig biztos a helyünk a dobogó második fokán!


OTP BANK LIGA: 14. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST 5–0 (2–0)

Várkerti Stadion, 1950 néző, v.: Erdős (Horváth R., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Odincov – Peteleu, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik, Szimovics (Zlicsics, 70.) – Asani (Camaj, 70.), Ötvös (Navrátil, 70.), Bumba (Gosztonyi, 81.) – Mesanovic (Nagy M. K., 80.). Megbízott vezetőedző: Erős Gábor

MTK: Mijatovics – Balázs B., Ferreira, Varju, Nagy B. – Ramadani (Dimitrov, 66.), Mezei Sz. (Weir, a szünetben) – Drljo (Kata M., a szünetben), Palincsár, Grozav (Nagy Zs., 81.) – Miovszki (Kocsis B., 66.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Asani (1–0) a 7., Asani (2–0) a 31., Leoni (3–0) az 51., Bumba (4–0) az 59., Mesanovic (5–0) a 69 percben

Kiállítva: Palincsár a 44. percben


A fontosabb történések

7. perc: Melnik keresztlabdája után Leoni ívelt balról, jobbal a kapu elé, Asani továbbfejelte a labdát Bumbához, aki visszafejelte Asanihoz, ő pedig ugyancsak fejjel hat méterről a jobb alsó sarokba továbbította, 1–0.

31. perc: Bumba keresztlabdáját követően Asani játszott össze a tizenhatos előterében Mesanoviccsal, a visszakapott labdát Asani a jobb oldalról, az ötös sarkáról, ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–0.

44 perc: Palincsár tolta meg a labdát a tizenhatoson belül Csirkovics mellett, majd elesett. Mivel Csirkovics nem ért a lábához, a játékvezető műesésért sárga lapot adott az MTK játékosának, már a másodikat, így a kiállítás sorsára jutott.

51. perc: Csirkovics tértölelő indítása után Bumba emelte be a labdát balról a tizenhatoson belülre, ahol Ötvös jobbal visszaemelte a labdát, az érkező Leoni pedig hat méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 3–0.

59. perc: Mesanovic labdaszerzése után indította a védők mögé beinduló Bumbát. Úgy tűnt, a labda a becsúszó Varjué lesz, de a lábáról Bumba elé került, s ő tíz méterről jobbal, elegánsan emelt a kapu bal oldalába, 4–0.

69. perc: Kisszögletből Ötvös gurított Leonihoz, akinek baloldali beadása után Mesanovic hat méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 5–0.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló