Otthon, mégis idegenben

2021-11-19 15:53:14
Kisvárda FC

Miután hét elődjét is kiszolgálta asszisztensedzőként, Erős Gábor a nyolcadik kisvárdai vezetőedző, aki az NB I-ben leül a csapat kispadjára – BEHARANGOZÓ.

Hét és fél évvel ezelőtt, 2014 nyarán Gyirmótról érkezett Kisvárdára, ahol azóta is megszakítás nélkül dolgozik – kezdetben labdarúgóként, az utóbbi években már edzőként.

A sors pedig úgy rendelkezett, hogy (megbízott) vezetőedzőként Gyirmóton dirigálhatja először a kisvárdai csapatot. Kondás Elemér, Kocsis János, Dajka László, Miriuta László, Bódog Tamás, Supka Attila és Joao Janeiro után Erős Gábor a nyolcadik „utas”, aki csapatunkat az NB I-ben a kispadról irányíthatja. Megdolgozott a lehetőségért, annak tükrében mindenképpen, hogy valamennyi felsorolt vezetőedzőnek a segítője is volt egyben.

De vajon, ha ezen a meccsen nem a Kisvárda vezetőedzőjeként lenne dolga, hanem mondjuk – ugyanilyen pályafutással a háta mögött – külső szemlélő lenne, akkor kinek drukkolna szombat este?

„Erre nagyon nehéz válaszolni – mosolyogta el magát Erős Gábor. – Teljesen kívülállóként valószínűleg a Gyirmótnak, mivel az az otthonom, de a nyolcadik évemet töltöm Kisvárdán, úgyhogy nem tudok és nem is akarok kibújni ebből a szerepből. A bemutatkozást illetően bizakodó vagyon, nagyon jól és kiváló hozzáállással dolgoztak a srácok héten, készen állunk arra, hogy jó mérkőzést játszunk Gyirmóton.”

A tabella arról árulkodik, hogy a Kisvárda a jobb csapat, de amíg a mieink az utóbbi öt meccsből csak egyet nyertek meg, addig az aktuális ellenfél hármat is. Ez azt jelenti, hogy ők vannak most jobb formában?

„Nem mondhatnám, hogy jobb formában vannak, talán ez volt az a szakasza a bajnokságnak, amikor, ha lehet ilyet mondani, kellemesebb ellenfelekkel találkoztak – felelte Erős Gábor. – Bár az is igaz, ebben a tizenkét csapatos élvonalban nincs könnyű ellenfél, éppen ezért nekünk is nagyon oda kell figyelni a Gyirmótra. Biztos jó passzban vannak, de nem gondolnám, hogy a mi formánkkal baj lenne, hiszen a Ferencváros elleni vereség előtt éppenséggel öt nullra nyertünk a Zalaegerszeg ellen.”

Matheus Leoni eltiltása (a Ferencváros elleni meccsen állították ki brazil-olasz balhátvédünket) miatt egész biztosan bele kell nyúlni a csapatba. Eldőlt, hogy ki lesz a helyettese a hiányposzton szereplő labdarúgónak?

„Ezen még gondolkodunk, két lehetőség áll fenn: vagy új ember lép be, vagy egy másik labdarúgó kerül át posztváltással ebbe a szerepkörbe – próbálta megválaszolni, de egyben titokban is tartani a kérdést a 41 éves „újonc” edző, akinek a családtagjai, rokonai és barátai közül is sokan ott lesznek a gyirmóti Alcufer Stadion lelátóján. A tréner az eltiltott Leoni mellett a derékbántalmakkal küszködő csapatkapitány, Lucas játékára sem számíthat


A borítófotón: Erős Gábor azt szeretné, ha vele is felfelé vezetne a csapat útja


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló