A stílusok harca Pakson

2021-10-22 09:01:10
Kisvárda FC

A gólok számát tekintve a legeredményesebb csapat találkozik az eddig legkevesebb gólt kapó, egyben listavezető együttessel – BEHARANGOZÓ.

Az október 23-i nemzeti ünnepnapon a sporttörvény értelmében nem lehet sporteseményeket rendezni, emiatt az OTP Bank Liga tizedik fordulóját sajátosan kellett kettéosztani: pénteken és vasárnap is három-három meccset rendeznek, a szombat pedig szabadnap lesz.

A Paksi FC–Kisvárda Master Good összecsapást pénteken 17.45-től rendezik az atomvárosban, ahova csapatunk listavezetőként érkezik az ötödik helyezett otthonába. Két jól szereplő csapatról beszélünk tehát, amelyek viszont az előző két fordulóban nem nyertek mérkőzést. A mieink a mostani bajnokságban először kerültek ilyen helyzetbe, kérdés, miként reagált erre a csapat és a szakmai stáb.

„A profi futball ilyen, egyszer nyersz, máskor nem, kezelni kell tudni ezt a helyzetet – reagált a felvetésre Joao Janeiro vezetőedző (borítófotónkon), akivel még a csapatnál berobbant Covid-helyzet előtt beszélgettünk. – Jól reagált a csapat erre a helyzetre, megfelelő volt a játékosok hozzáállása a heti edzésmunkához, de nincs ez másként a mérkőzéseken sem, nem tudok rosszat mondani a csapatra.”

A bajnokságban eddig legtöbb gólt (24) szerzett csapat, a Paks találkozik az eddigi legkevesebb gólt (8) kapott Kisvárdával. Meglehet, a stílusok harca lesz ez a találkozó?

„Igen, ez így lehet, jó csatára van kilátás – értett egyet a vezetőedző. – Hihetetlen, hogy a Paks már huszonnégy szerzett gólnál tart, a csapatnak nagyon jó érzéke van a gólszerzéshez. Mi ugyanakkor védekezésben vagyunk jók, és bár hasonlóak a számaink, mint ellenfelünknek, nem szereztünk annyi gólt, mint ők. Nehéz szimulálni azt, hogy milyen mérkőzés vár ránk Pakson, de az biztos, hogy két jó csapat találkozik, és ismétlem, jó mérkőzésre van kilátás.”

Mi lesz a nehezebb? Betalálni idegenben a paksi kapuba vagy megállítani az ellenfél támadóit?

„Mindkettő egyformán – így Joao Janeiro. – Elemeztük a Paks játékát, tudjuk, mit szeretnénk játszani. Tiszteljük a Paksot, szerintem ők is minket, úgyhogy ilyen szempontból ötven-ötven százalékos a megközelítése a kérdésnek. Előre nem tudhatjuk, hogy milyen út vezet a győzelemhez, abban vagyok egyedül biztos, hogy a maximumot kell adnunk a sikerhez. Ennek érdekében tettünk meg mindent a heti felkészülésen.”


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló