A továbbjutás a legfontosabb

2021-09-17 11:57:26
Kisvárda FC

Az ellenfél múltja és játékosnévsora tiszteletreméltó, de ebben a párharcban miénk az élvonalbeli csapat – BEHARANGOZÓ.

Debreceni napjai lesznek az élvonalban listavezető csapatunknak, amely szombaton az NB III-as DEAC otthonában a Mol Magyar Kupában lép fel, jövő héten vasárnap pedig bajnoki meccsen fogadja a DVSC-t. Lépésről lépésre haladva először természetesen a kupameccs kerül porondra.

„Minden meccs fontos, nemcsak azok, amelyeket tétre játszunk, hanem a barátságos összecsapások is – vetítette előre Joao Janeiro vezetőedző. – Természetesen a kupát is komolyan vesszük, így van ezzel mindenki a csapaton belül. Meglátjuk, milyen összeállításban lépünk majd pályára, meglehet olyanok is lehetőséget kapnak, akiknek a bajnokságban nincs túl sok játékperc a lábukban. Ez még kiderül a mérkőzésig.”

Különös, hogy NB I-es csapatunk szombaton olyan ellenféllel szemben lép pályára, amellyel az azt követő szerdán az NB III-as legénységünk is megmérkőzik bajnoki mérkőzésen. Sikerült róluk begyűjteni a kellő információt?

„Nagyon kevés információval rendelkezünk róluk, de azt látjuk, hogy az eddigi hét bajnoki meccsük során tizenkilenc gólt szereztek és csak ötöt kaptak, öt győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség a mérlegük – felelte a portugál tréner. – Tavaly ugye még NB II-es voltak, ahova idén szeretnének visszajutni. Erre minden esélyük megvan, úgyhogy jó csapatra számítunk. Tapasztalt játékosokkal is rendelkeznek, akiknek jól cseng a nevük, tiszteljük is őket, de elsősorban a magunk dolgára koncentráltunk. Mi vagyunk az első osztályú csapat ebben a párharcban, ennek megfelelő mentalitást várok a csapattól.”

Miután a kupameccset hétvégén játsszuk, ezért újra megtörik a bajnoki ritmus, holott épphogy visszajöttünk a válogatott szünetről. A bajnoki meccseket is szem előtt tartva, felhasználja-e a tréner valami másra is a szombati mérkőzést, vagy a győzelem a legfontosabb?

„Egyértelmű, a továbbjutás a legfontosabb. Ha egy nullra nyerünk, akkor az is megfelel a célnak, a lényeg, hogy legyünk ott a következő fordulóban” – egyértelműsítette Joao Janeiro.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

DEBRECENI EAC (NB III)–KISVÁRDA MASTER GOOD

Debrecen, DEAC Sporttelep, szombat, 15.00

Vezeti: Ducsai József (Varga Gábor, Hovanecz Máté László)


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló