„Minden adott a jó mérkőzéshez”

2021-09-11 06:08:11
Kisvárda FC

Ha az első találkozik a másodikkal, az minden körülmények között topmeccsnek tekinthető – BEHARANGOZÓ.

Két hete rendeztek legutóbb bajnoki fordulót az élvonalban, és mivel a hatodik játéknapon vasárnapi mérkőzést játszunk (ahogy a következő hét fordulóból ötször is), még hosszabbnak tűnik a meccsmentes időszak. Ugyanakkor nem akármilyen fellépéssel térünk vissza, hiszen listavezetőként utazunk a második helyezett Puskás Akadémia otthonába.

„Sokat dolgoztunk az elmúlt két hétben csapatszinten és egyénileg is – beszélt a két bajnoki meccs közötti időszakról Joao Janeiro, csapatunk portugál vezetőedzője. – Elemeztük a múlt héten játszott edzőmeccsünket, amelyet erős, az ukrán élvonalban szereplő rivális ellen játszottuk és nyertünk meg. Jó volt látni, hogy akik nem játszanak túl sokat a bajnoki meccseken, milyen jó mentalitással léptek pályára. A második héten pedig a normál bajnoki ritmus szerint haladtunk, készültünk a mérkőzésre.”

Arra a találkozóra, amelyen – ahogy azt a bevezetőben is írtuk – az első és második helyezett találkozik egymással. Aktuálisan ez tekinthető a topmeccsnek a magyar élvonalban?

„Igen, ha az első játszik a másodikkal, akkor mondhatjuk, hogy ez a jelenlegi topmeccs a ligában – felelte Joao Janeiro. – A legutóbbi meccsünkön is csaknem ez volt a helyzet, hiszen az akkori harmadik helyezettet fogadtuk. A Puskásnak eggyel kevesebb lejátszott mérkőzése van, mint nekünk, és mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ismerjük az ellenfél erősségeit, de mi a magunk munkájára koncentráltunk, ezt nagy odaadással tettük, és megfelelően felkészültünk a mérkőzésre. Speciális vasárnap lesz, minden adott a jó mérkőzéshez.”

A vezetőedző említette, hogy ismerik a Puskás Akadémia tulajdonságait, de vajon mi lehet a mi csapatunk erőssége ezen a mérkőzésen.

„A futballban a csapat erősségei folyamatosan, hétről hétre épülnek. Ez nem egy vagy éppen öt mérkőzésre szól, mindig a következő fellépésen derül ki, hogy hol is tartunk ezen a téren. A legnagyobb erősségünk eddig a mentalitásunk, szeretném, ha ez nem változna, és újra megtennénk mindent a jó eredmény eléréséért” – zárta szavait Joao Janeiro.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló